מחלת סטרגרדט – STARGARDT DISEASE
SMD – STARGARDT’S MACULAR DYSTROPHY
תחילה אציין שמחלת סטרגרדט הינה מחלה השייכת למחלות ניווניות של הרשתית. כוונתי למחלה הנובעת בין שאר הסיבות גם להיבטים גנטיים אשר במהלכה נוצר תהליך ניווני של מרכז הרשתית המכונה מקולה שהיא זו המעניקה בעבורנו ראייה מרכזית. במהלך מחלת סטרגרדט מתנוונים תאים ייחודיים במקולה המכונים קולטי האור ובכך נכחדים וזאת מעצם התהליך הניווני.
מחלת סטרגרדט הינה מחלת ניוון המקולה ושכיחה אצל ילדים וצעירים. בהמשך נוצרת פגיעה בראייה, לעיתים קשה שכן קיימת פרוגרסיביות שלילית וחשש לאיבוד הראייה בגיל מבוגר. אני מציין זאת שכן גם ללא קיומה, בגיל מבוגר (חמישים ומעלה) קיים תהליך של פגיעה בעיניים וחשש הן ל PVD שהינה היפרדות זגוגית, הן לקטרקט וכן בעיות עיניים והחלשות העין. מתוך כך, בנוכחותה קיים פוטנציאל סביר שהבעיות הנלוות הללו ייצרו הדרדרות נוספת.
מחלת סטרגרדט הינה מחלה הפוגעת בפוטו רצפטורים שהינם קולטני האור המהווים חלק מרכיבי המקולה ברשתית. מתוך כך, קיימת פגיעה קשה בחדות הראייה אך יש והראייה ההיקפית נשמרת ומתוך כך לא נגרם עיוורון מלא אך כאמור בעת שנוצרות בעיות עיניים נוספות ומצבי בצקת, קיים גם חשש לעיוורון.
הדרך הטבעית מתייחסת למחלת סטרגרדט כאל מחלה ניוונית ובכך תיצור סירקולציה דמית, הזרמת חמצן, חומרים מזינים והנחיות לאורח חיים נכון. יש להבין שגם לחץ נפשי מאיץ בעיות עיניים ומכךניתן להסיק שלסטרגרדט אין קיום עצמאי והינה מושפעת מהתהוות התלויה בגורמים, תנאים וסיבות.
בצוף צמחים קיימים כלים רבים ובעלי משמעות לסיוע בסרגרדט. כל פעילות ניוונית מקורה בהעדר חמצן, דם וחומרים מזינים למקולה. הדרך הטבעית בבעיות עיניים מהווה כוח המסייע להאטת קצב ההידרדרות אך לעיתים גם לשיפור המצב הקיים.
מחלת סטרגרדט – הדרך הטבעית
ניצור דרך ממוקדת חיצונית בעיניים אך גם דרך פנימית ע”י מיצויים מצמחים ותוספי תזונה.
לאחר פיתוח ארוך זמן קיימים בצוף צמחים ארבע פורמולות המיועדות לעיניים בשם: אופטי צוף פורטה, אופטי צוף קומפלקס וכן קומפלקס אטד פראי ואפרון לעיין ובנוסף קומפרסים ייחודיים לעין.
הדרך הטבעית שהינה משלימה ואלטרנטיבית לבעיות עיניים יעילה, מסייעת וייחודית. הגישה ההוליסטית מבינה שהעין אינה איבר בעל קיום עצמאי. היא אכן חלק מ”שלם”. העין לחלוטין תלויה בסביבתה הביולוגית, ביוכימית, פיזיולוגית וכדומה. הגוף כשלם הינו הרבה יותר מחלקיו. זרימת דם אל הרשתית חשובה להאטה, עצירה, שינוי, ריפוי ומניעה של בעיית עיניים. זרימת הדם אל הרשתית אינה תהליך עצמאי בפנים הרשתית כי אם שואבת את כוחה, החל מכלי הדם, המערכת הקרדיווסקולרית, מצבים אנטי ספזמוטיים באזורי העין ובתוכה, חומרי הזנה הכרחיים, נוירוטרנסמיטרים מאוזנים ועוד.
חשוב גם לציין שיש הכרח ואכן נעשה זאת בדרך הטבעית, למערכות גוף מאוזנות, לגוף רגוע, חזק, חסון, בעל מערכת חיסון יציבה ובריאה, רוויה בנוגדי חמצון, בעלת ספיגה וצריכה מיטבית של ויטמינים, מינרלים, חומצות שומן חיוניות, אנטי אוקסידנטים, סיבים תזונתיים ועוד. בריאות העין תלויה בגוף בעל מערכת עיכול תקינה, תנועה מיטבית, תזונה נכונה, גוף המונחה לתנועה ייעודית ועוד. כל אלו מהווים בסיס חשוב וביולוגי למגוון בעיות שונות. חשוב לדעת – אסור לראות בבעיית עיניים גזרת גורל תוך תחושת של ייאוש.
רקמת העין – הרכבים
ההתייחסות של הדרך הטבעית חשובה לעין כמכלול וזאת כדי לסייע בבעיות שונות לכל אזור בשטח העין. קיים רכיב טבעי המהווה בסיס לסיוע בדומה לאזורים הבאים:
- הנוזל המימי AQUEOVS FLUID
- סירקולציה דמית (CHOROID)
- קרום
- קרנית CORNEA
- מטבוליזם של העין והיכולת להקיז נוזלים
- עדשה (LENS)
- עצב ראיה
- תאי קולטי אור – קנים ומדוכים
- התאים המרכיבים את הרשתית
- ליבן העין
- שכבות הדמעות
- נוזל זגוגי
חלקי העין, כפי שציינתי מבקשים הזנה נכונה ומתן משאבים לגוף להילחם בבעיות השונות שמתעוררות. מגוון של תוספי תזונה, חומצות שומן חיוניות, אנטי אוקסידנטים, מינרלים, מיצוי צמחים טבעיים, דיקור סיני, סיוע חיצוני ועוד, מהווים כלי אדיר ומשלים לבעיות עיניים בכלל ולגוף בפרט.
בעיות עיניים – חשוב לדעת
בכל הקשור לבעיות עיניים, קצב ההידרדרות וחומרת הקליניקה שונה מאדם לאדם. הדרך הטבעית מהווה בסיס להבנה דרמטית של ההבדלים והסיבות לבעיות ואפיוניהן.
קיימים גורמים תנאים וסיבות רבים לכל התהוות ובוודאי גם למחלות עיניים תורשתיות. נתונים בדומה לכמות נוגדני החמצון בגוף, מצבי מתח, חסרים, ספיגה לקויה של ויטמין A, מערכת חיסון חלשה, יכולת הומואוסטזית חלשה, העדר זרימה דמית, מתח, תזונה, העדר פעילות גופנית מושכלת להזנה וסירקולציה דמית, רמות קורטיזול גבוהות, ערכים שונים לא מאוזנים בבדיקות מעבדה ועוד מהווים בסיס חשוב הן להבנת תהליך הסיוע.
הנחיות והסברים נוספים
לציין שעל העין מוטלת משימה קשה ועבודה בעלת היקפיים רבים. העין חייבת הזנה נכונה וזאת כחלק מהיכולת התפקודית שלה. חייבת להיות מודעות רבה לעין אך כחלק מהגוף השלם. מתוך כך אני חייבים למלא את הצרכים של הגוף כולו. לציין שקיים ריכוז רב של קרוטונואידים ברשתית ובעדשה, וכן לוטאין, ZCAXANTIN ועוד, חומרים אלו מהווים אמצעי חשוב לסינון גלי אור בעלי אופי קצר המזיקים לעין וגם מעכבים תהליכי ריפוי. תפקידם גם להוות כוח לוחם, אנטי אוקסידנט המגן על התהליך החמצוני. ריכוז גדול של קרוטוני אידים ממוקם ב”מקולה” שהינו הכתם הצהוב והוא קשור לצלילות של העדשה וליכולת להביט בבהירות ראיה. לציין, וזה חשוב, שגוף האדם לא מייצר לוטאין ולכן חייב לקבל רכיב חשוב זה מהתזונה. מתוך כך חשוב לצרוך את המזונות הבאים.
האנתוציאנידינים
מצויים בפירות ובפרחים ומהווים את הבסיס לצבע האדום, סגול, כחול, שחור. חומרים אלו נוגדי חמצון, אנטי דלקתי ומגנים על העין.
נקודה חשובה
הרשתית חייבת לקבל סירקולציה דמית רבה ואכן היא רקמה המקבלת את אספקת הדם הרבה, היא רוויה ועשירה מכל רקמות הגוף. הדם מגיע אל הרשתית דרך עורק המכונה עורק הרשתית המרכזי. אספקה של דם רווי בחמצן וחומרים מזינים מגיעה לאפיטל של רקמת הרשתית ובכן מתקיימת הזנה של הרשתית.
מתוך כך חייבת להיות גם אספקת דם טרייה לאזור אך גם חומרי תזונה המסייעים לעין.
** חייבת להיות התייחסות קלינית ללחות העין ובכך למנוע יובש כרוני **
הסבר
האור חודר אל העין דרך הקרנית ותפקידה למתן אותו דרך נוזלי העדשה. מתוך כך הנוזל של העדשה סופג פגיעות רבות מנזקים חמצוניים הטמונים באור אך גם מכך שאין סירקולציה דמית לעין והזנה נכונה. החמצון (רדיקל חופשי) גורם להתייבשות נוזל העדשה וליובש. מתוך כך, ובאופן מצטבר, הנוזל מאבד מלחותו ומתייבש, הופך לדביק, מצטמק וגורם לבעיות בדומה לקרע ברשתית. המצב גורם לצריבה, אודם ורגישות למצבי אור. חשוב לשמור על לחות. הנוזל המימי של העדשה מורכב מחומצות שומן חיוניות המופרשות מבלוטות הממוקמות בעפעפיים. סוג של נוזל רירי מופרש מהעפעף. לצורך לחות של העין חייבים סוגי חלבונים טובים וחומצות שומן חיוניות. בדומה לקומפלקס B, B.6, ויטמין A, ויטמין C, אטגן, אכל, מים.
ליקוי ראייה ובעיות הינם תסמינים בדומה לכל בעיה המתעוררת בגוף. מערכת העצבים המרשתת את העיניים הינה חלק ממארג מערכת העצבים של הגוף כולו. מחזור הדם בעיניים הדרוש להזנתה הינו חלק בלתי נפרד ממחזור הדם של הגוף השלם. המטבוליזם הדרוש לעיניים הינו חל, מחילוף החומרים של הגוף ואכן גם קשור למערכת העיכול ואיזונה. קיימת בגוף חייבת להיות הרמוניה המהווה את הקשר בין ההיבט הפיזיולוגי – ביוכימי – עצבי ובכך כל איבר בגוף ובוודאי איבר כל כך רגיש כמו העין מושפע מאי איזון במערכות הללו.
חשוב לעיין בהסבר הבא
בגוף חייב להיות משטח של חיידקים טובים המגיעים למעיים דרך ירקות, פירות, קטניות ודגנים. משטח זה של חיידקים חיוביים חשוב למלחמה הבלתי פוסקת במזהמים שונים ובעיות כלל מערכתיות. אוכלי הבשר למיניהם בדומה לשניצלים, עופות, בקר, ביצים, גבינות לא מקבלים את מה שמכונה “מיקרופלורה” ובכך צוברים בגופם רעלים רבים, תוספות של כימיקלים, חומרים מרעלים מסוכנים הקיימים בבשר ובכך חודרים רעלניים אלו אל מחזור הדם ומגיעים דרך הדם אל הרקמות העדינות שבעין ויוצרות שם חמצון ורעילות. חוסר רכיבי מזון ותזונה לקויה וכן פעילות לא נכונה ולחץ והצטברות רעלים במעיים פוגעים קשות במערכות העין וכן בעיות בכבד ובכליות שהינו מהווה בסיס של בעיות עיניים.
בואו לפגישת אבחון וייעוץ!