אינסומניה

אינסומניה – הפרעות שינה  INSOMNIA

הפרעות השינה מהוות את אחת מהבעיות הנפוצות ביותר. למעלה ממחצית האנשים הבוגרים מעידים על קשיים בשינה ורק חלק מזערי (כ- 10%) מדווחים על בעיות שינה לרופא המשפחה. השינה הינה תהליך חשוב מאוד אך עבור חלקנו היא הפכה לתענוג נדיר. במהלך השנים ואם התקדמות הגיל, גדלה באופן משמעותי בעיית השינה ואף הסיכון הנובע מכך. לציין שהסיכון רב יותר אצל נשים. אין ספק שיש מתאם בין הפרעות שינה למחלות רבות וכן פגיעה קשה באיכות וחדוות החיים. השינה נחוצה ליציבתנו ותרומתה לבריאות הגוף חשובה ביותר. ליקויים רבים במהלך קיומנו מתהווים ומתגלים דרך שינה בלתי מספקת. השינה מהווה הכרח חשוב לתהליכים פיזיולוגים רבים כגון – מטבוליזם תקין, בריאות רקמות הגוף, תמיכה בתהליכי בניה, הגנה על הכבד חשוב לפעילות האנטי אוקסידנטים אל מול הרדיקליים החופשיים ומהווה יסוד בגופנו. העדר שינה משפיע על האצת ההזדקנות, אי שקט פנימי ומתח קיומי רב. מערכת החיסון ועוצמתה מושפעת משינה לא מספקת ולפיכך הפרעות שינה פוגמות ביכולת מערכת החיסון. הפרעות שינה פוגעות בחדוות הקיום ואיכויות חיינו. חשוב ליצור לגוף שגרת שינה מספקת, לעיתים תסמינים רבים הינם תוצר של שינה לא מספקת.

בשינה קיימים שני שלבים

א. שלב ה– REM  שינה זו מאופיינת בתנועת עיניים, חלימה המלווה בתנועת עפעפיים בלתי רצונית וסוגים של תנועת שרירים.

שלב ה– REM  הינו שלב חשוב שכן הוא מהווה סוג של פורקן מהיבטים אמוציונאליים מצטברים ומתחים קיומיים.

ב. שלב ה – NREM שינה זו נטולת תנועות עיניים מהירות ושרירים ומתחלקת למספר שלבים המובילים את האדם למצב של שינה עמוקה לציין שהשלב האחרון הינו שלב המאופיין בגלי מוח איטיים ומתונים.

אנו לא מצליחים להיכנס דרך דלת פרוזדור השינה שהרי בעיית האינסומניה מתחילה לפני השינה. אין אנו מסוגלים להניח בצד את תחושות הלחץ, המתח, החרדה, אי הנוחות הגופנית ועוד מגוון גורמים. לחץ פנימי מהווה את אחד הגורמים החשובים להיווצרותה של האינסומניה.

תסמיני הפרעות שינה

– קשיים בהירדמות.

– שינה המאופיינת ביקיצות רבות.

– יקיצה מוקדמת ושינה לא מספקת .

– תחושה של העדר רעננות ושינה המשמשת יסוד לעייפות יום מתמשכת. לעיתים השינה 
  מלווה בכאבי גוף שונים ואי נוחות המתבטאת בשינוי מצבי הגוף פעמים רבות
.

הגורמים לאינסומניה

הגורמים לבעיות שינה מגוונים ולעיתים קרובות אין גורם אחד המשמש יסוד להפרעות שינה כי אם מספר גורמים. לפיכך יש לראות את תהליך הריפוי כהליכה בנתיב ההוליסטי להקלה בהפרעה זו.

להלן הגורמים

  • סוגים של מתח נפשי, חרדה, פוביות
  • תהליכים של הזדקנות הגוף
  • העדר פעילות גופנית
  • שינויים הורמונאליים שונים
  • חסרים שונים בוויטמינים, מינרלים ושאר יסודות חשובים
  • בעיות נשימה – אסתמה, סינוסים, שיעול וכד
  • תזונה לא נכונה מעוררת כמו: קפאין, סוכר ועוד
  • בעיות עיכוליות
  • לקיחת תרופות שונות
  • הפרעות נוספות – היפוגליקמיה, תת תריסיות
  • שתיית אלכוהול
  • שינוי בסביבת השינה
  • עוויתות שרירים
  • מחשבות שונות הנובעות מטרדות ועצב

תחתית הטופס

עוד הסבר חשוב 

האינסומניה, או כפי שנהוג לכנותה – נדודי שינה, הינה סוג של “עוררות יתר”. סוג של מצב ההופך את גופנו לפעיל גם בשעות בהן אמור הוא לנוח או לישון. שורשה של התופעה הינו הקורלציה בין המצב הפנימי של מערכת העצבים והמצב הביוכימי. מצב בו האיזון ההורמונאלי לקוי, בדומה לרמות גבוהות מדי של אדרנלין. כאשר אנו במצב תקין, וזאת לקראת הערב או הלילה, הגוף מייצר פחות אדרנלין וקורטיזול וזאת באמצעות מוליך עצבי חשוב המכונה GABA שהינה חומצה גאבא אמינובוטירית. ודאי שתוספים רבים או תרופות, אלכוהול וכן סמים משפיעים על מוליך זה וזאת בליווי התמכרות ותופעות לוואי רבות. אך מנגד, צריכה של חומרים מעוררים כמו קפאין, סוכרים וכדומה משפיעה על הפרעה למימוש המוליך העצבי.

לציין שחומרים מעוררים יוצרים דיכוי לחומר המכונה “מלטונין” שהינו מוליך עצבי המסייע להירדמות. המלטונין הינו מוליך עצבי הדומה לסרוטונין שהינו מוליך עצבי המשפיע על מצב הרוח.

הדרך הטבעית באינסומניה

אנו בצוף צמחים, רואים בבעיה יעד לשיפור סימפטומטי אך גם לטיפול בשורש הבעיה. אנו רואים אדם אשר יש לו הפרעת שינה ולא הפרעת שינה שיש לה אדם.

הדרך של צוף צמחים חשובה ומהווה מארג של נתיבים טבעיים הניתנים דרך הנחיה ממוקדת, והחשובה מכל, הנחיה אישית הרואה באורח החיים, תרבותו, תכונותיו והרגליו של המטופל את היעד הנכון לבניית תיק לסיוע אישי בלבד.

נתיבי הדרך הטבעית

אנו מסייעים באינסומניה דרך נתיבים נטורופטיים, רפואה הסינית, צמחים טבעיים, האיורוודה ועושים שימוש במגוון מדהים ואפקטיבי של מיצוי צמחים טבעיים אורגאניים בצורה של כמוסות, חליטות ומיצויים.

בנוסף אנו מעניקים הנחיה תזונתית, שהרי התזונה מהווה את אחד הגורמים אשר משפיעים על מצבים של נדודי שינה. אנו נעשה זאת דרך הנחית תזונה קלינית במהלך כשלושה חודשים ומתן תיק טיפול תזונתי ברור ומעמיק.

הדרך הטבעית תכלול גם סידרה של טיפולי מגע ואקופונקטורה (דיקור סיני). שהרי הדיקור הסיני מהווה תהליך מסייע וזאת בעת כשהוא נעשה במקביל לשאר הטיפול.

אנו גם מנחים באופן מעמיק בכל הקשור “להיגיינת השינה” שהינה הכוונה לסביבה הנכונה אשר אמורה לתמוך בתהליך השינה.

לסיכום

בצוף צמחים בוחרים בדרך טבעית, חשובה וקלה ליישום.

המארג המשולב של תזונה מיטבית הממוקדת לבעיות שינה, מיצוי צמחים טבעיים, דיקור סיני, טיפולי מגע, הנחיות קיומיות, תוספי תזונה, שינוי באורח החיים ועוד שיטות רבות, מהווה את התהליך החשוב ביותר לאינסומניה.

הדרך הטבעית בצוף צמחים תחולל שינוי רב בשילוב אחריותכם האישית, שכן אחריותכם לבריאותכם חייבת להיות בידכם ובשיתוף פעולה מלא.

רוצים לקבל מאיתנו מידע נוסף על אבחון וסיוע בדרך הטבעית?
לשיחת ייעוץ טלפוני - השאירו פרטים, וניצור עמכם קשר מיידי!

לייעוץ טלפוני חינם עם טל איתן CL.H
צרו קשר עכשיו!

חשוב לעיין!

ההסברים מסתמכים על גישות הרבליסטיות מסורתיות. להדגיש שהמידע המובא אינו המלצה רפואית מוסמכת ובכך אין אנו מנחים את הציבור לשימוש רפואי ואין אנו ממליצים או מנחים לשינוי או להעדר נטילה של תרופה מכל סוג.
ההסבר אינו תחליף לייעוץ רפואי אישי או אחר.
נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים החולים במחלות כרוניות, הנוטלים תרופות מרשם, מבוגרים וקשישים – חשוב להיוועץ ברופא לפני השימוש.

המונח “צמחי מרפא” באתר ובכל הסבר מתייחס אך ורק להגדרה הידועה והמקובלת ברפואת הצמחים המסורתית.
כל צמח מרפא חייב התייחסות קיומית רחבת היקף בדומה לתנועה, תזונה, שיטות ייצוב ועוד. מתוך כך, אין אנו משווקים בחנויות, פארמים או דרך חנויות אינטרנטיות, כי אם דרך הנחיה בקליניקה והבנת הבעיה כטיפול משלים וטבעי. 

לייעוץ טלפוני ומידע נוסף על אבחון וסיוע בדרך הטבעית
השאירו פרטים עכשיו - וניצור עמכם קשר מיידי!
קולגן פורטה פלוס
בשילוב עם חומצה היאלורונית וויטמין C
מבית היוצר של "צוף צמחים"
הימנעו מטיפולים וכדורי מרשם מסוכנים!
חיפוש
המלצות מלקוחות:
מאמרים ומוצרים אחרונים
גלילה לראש העמוד

פנו אלינו

דילוג לתוכן