בלוטת התריס

תפקיד הבלוטות בגוף

הבלוטות בגוף האדם הינן אגד של תאים המפרישים הורמונים ישירות אל הדם. החומר המופרש, כאמור מכונה הורמון (מיוונית-שליח).

ההורמונים הם חומרים המיוצרים בבלוטות ההפרשה הפנימיות ומיועדים ליצור השפעה על “איבר מטרה”. האיבר יכול להיות יחיד או מספר איברים ואף הבלוטה יכולה להשתנות.

ההורמונים משפיעים בשלושה אופנים:

  1. השפעה לשם יציבות ה”סביבה הפנימית” דרך ויסות כמותי של התהליך המטבולי בכל הקשור לפחמימות, שומנים, חלבונים, אלקרטרוליטים, אשר נקלטים או לחילופין מופרשים במערכות גוף שונות.
  2. השפעה התפתחותית וקונפיגורטיבית המבטאת עצמה בויסות ההתפתחות, הגדילה, ההתבגרות ואף ההתנוונות של חלקי האורגניזם.
  3. בקרת וויסות פעולת מערכת העצבים העצמאית והמרכזית וכן השפעה בכל הקשור לדפוסי התנהגות בזמן ההתבגרות, ההריון וההורות.

נציין שמחלות בלוטות נגרמות על ידי נזק באחד משני המושגים הבאים:

  • בבלוטות המפרישות או באברי המטרה – בלוטה עלולה להפריש פחות הורמון או יותר, או אפילו להפריש הורמון אשר שונה בהרכבו הכימי מהנורמאלי.
  • התפתחות רגישות של איבר מטרה או בלוטת מטרה להורמון באופן מוגבר או מופחת.

לדוגמא: מחלת הסוכרת יכולה להתפתח על ידי מחסור באינסולין, דבר המעיד על פגיעה בבלוטה מפרישה

על בלוטת התריס

בלוטת התריס אחראית על יצור שלשה הורמונים. שניים הינם בעלי השפעה איכותית זהה אך עוצמתם שונה. שניים מורכבים משתי מולקולות המכונות “תירוקסין”. כאשר האחד מכול שלשה אטומים של יוד והשני ארבעה. אלו מווסתים את הקצב המטבולי היסודי ולפיכך בעלי השפעה פונקציונאלית רבה של הגוף. מתוך כך אנו למדים שהגוף כיחידה אחת מהווה איבר מטרה של בלוטת התריס.
ההורמון השלישי מכונה “קלציטונין” והוא מונע שחרור סידן מהעצם לדם ולכן מפחית את רמת הסידן בדם.

מיקום הבלוטה

בלוטת התריס (תירואיד) הינה בלוטה קטנה יחסית אשר רוחבה כ- 5 ס”מ. היא ממוקמת בסמוך לעור מתחת לפיקת הגרון. שני חצאי הבלוטה מחוברים בניהם ברקמה, דבר שמעניק לבלוטה צורה של עניבת פרפר.

תסמיני ההפרעות בבלוטת התריס

הגוף מווסת את רמת הורמוני בלוטת התריס באופן מורכב מאוד, תוך שיתוף פעולה בחלקים שונים במוח האדם ואיברים נוספים בגוף.

לכן, כדי שבלוטת התריס תתפקד כהלכה יש צורך בשיתוף פעולה נכון בין גורמים רבים בגוף, החל מהראש, חלבונים שונים, כבד ורקמות נוספות.

הפרעות בבלוטת התריס

היפרתירואידיזם (פעילות יתר של בלוטת התריס, Hyperthyroidism)

בעת היווצרותו המוגברת של הורמון בלוטת התריס הופכת הבלוטה ליחידה הפועלת ללא ויסות נכון. תסמיני הפתולוגיה הינם מגוונים ותפקודה הלקוי נובע ממספר סיבות הכוללות בין היתר: תגובות חיסוניות, דלקת (תירואיד), רעילות, גידולים וכדומה.

תסמיני פעילות היתר הינם: קצב לב מהיר, עליה בלחץ הדם, לחות והזעה, תסמונת של רעד והפרעות עצביות, תיאבון מוגבר, אינסומניה (העדר שינה), דיספסיות (בעיות עיכוליות), חולשה, תופעות של עיבוי ותפיחה בשוקיים, עיניים אדומות ובולטות, בלבול ועוד.

היפו-תירואידיות (תת פעילות של בלוטת התריס, Hypothyroidism)

תת פעילות בבלוטת התריס היא מצב המעיד על פעילות נמוכה ולפיכך ייצור מופחת של הורמוני בלוטת התריס. מצב זה יכול להגיע למימדי מחלה קשים וחמורים (מיקסדמה) בין יתר הסיבות למחלה, יש לציין את החוסר הכרוני ב”יוד” בתפריט וגם הפרעות גנטיות המונעות ייצור נוסף של ההורמון. כמו כן יתכן שמרכזים הורמונאליים במוח מתקשים לתמוך בבלוטה.

נודלים – קשריות בבלוטת התריס

קשריות בלוטת התריס או כפי שנהוג לכנותם נודולים או גוש בבלוטה, הינם גידולים בגודל של מס’ מ”מ עד מס’ סנטימטר. בבלוטת התריס הקשריות הינם שכיחות. כל זמן שאין הן מפריעות לתפקוד הבלוטה ניתן לחיות איתן אך חשוב לשמור על איזונה. לעיתים הקשריות הינן מפרישות ובכך גורמות לנזק רב יותר בדומה להיפרתירואידים. לציין גם שלעיתים הן גדלות ובכך הופכות לגוש לוחץ של איבר סמיך, הפרעה חיצונית, זפקת, אך גם התמרה ממאירה.

גורמים נוספים

טיפול בבלוטת התריס למחלות שונות כמו מחלת ה”האשימוטו”, מתח נפשי לא מאוזן , תזונה לא נכונה, העדר פעילות גופנית, חוסר איזון הורמונאלי נשי, פגיעות שונות ותרופות שונות.

תסמינים

דופק מואט, צרידות, דיבור איטי, תפיחה בפנים, דלדול גבות, שמיטת עפעפיים, רגישות רבה לקור, דיספסיות, עליה במשקל, דלילות שיער, עור יבש קשקשי וגס, עיבוי ותפיחה בשוקיים, בעיות בכף היד, העדר ריכוז, שכחה ועצבות.

כמו כן, מיחושי שרירים ומפרקים, רמות גבוהות של שומנים בדם ובעיות נשימה.

לסיכום

חשיבותן של הבלוטות בגוף רבה וכמו כן השפעתן הינה רב מערכתית.

לציין גם את חשיבות בלוטת התריס,מעצם היותה חולשת על מספר רב של תהליכים ואברי מטרה.

הדרך הטבעית נוגעת ברמות הקיום השלמות וביטוייו בגופנו, וזאת בכדי ליצור תהליך של סיוע בסימפטומים ובגורם להם.

הדרך הטבעית ההוליסטי בבלוטת התריס

לאחר אבחון מעמיק יש ליצור אסטרטגיה מקיפה, מושכלת ונכונה. 

לפגישת אבחון וייעוץ עם טל איתן CL.H
צרו קשר עכשיו!

חשוב לעיין!

ההסברים מסתמכים על גישות הרבליסטיות מסורתיות. להדגיש שהמידע המובא אינו המלצה רפואית מוסמכת ובכך אין אנו מנחים את הציבור לשימוש רפואי ואין אנו ממליצים או מנחים לשינוי או להעדר נטילה של תרופה מכל סוג.
ההסבר אינו תחליף לייעוץ רפואי אישי או אחר.
נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים החולים במחלות כרוניות, הנוטלים תרופות מרשם, מבוגרים וקשישים – חשוב להיוועץ ברופא לפני השימוש.

המונח “צמחי מרפא” באתר ובכל הסבר מתייחס אך ורק להגדרה הידועה והמקובלת ברפואת הצמחים המסורתית.
כל צמח מרפא חייב התייחסות קיומית רחבת היקף בדומה לתנועה, תזונה, שיטות ייצוב ועוד. מתוך כך, אין אנו משווקים בחנויות, פארמים או דרך חנויות אינטרנטיות, כי אם דרך הנחיה בקליניקה והבנת הבעיה כטיפול משלים וטבעי. 

לייעוץ טלפוני ומידע נוסף על אבחון וסיוע בדרך הטבעית
השאירו פרטים עכשיו - וניצור עמכם קשר מיידי!
קולגן פורטה פלוס
בשילוב עם חומצה היאלורונית וויטמין C
מבית היוצר של "צוף צמחים"
הימנעו מטיפולים וכדורי מרשם מסוכנים!
חיפוש
המלצות מלקוחות:
מאמרים ומוצרים אחרונים
גלילה לראש העמוד

פנו אלינו

דילוג לתוכן