עצירות

אדם הלוקה בעצירות סובל מצואה קשה וחש קושי רב בהפרשתה.

כאשר תהליכי הניקוז במערכת העיכול תקינים יש מעבר של הפסולת באופן סדיר וזאת דרך תהליך מטבולי טבעי. לעיתים נוצר ליקוי ביכולת הניקוז ולפיכך מתהווה עצירות הגורמת להצטברות פסולת רבה ורעילה במעיים.

תסמינים רבים מתלווים לבעיית העצירות, חלקם מידיים וחלקם מתגלים כנזקים מצטברים.

כאשר מערכת העיכול תקינה יש לאדם כ-2 עד 3 יציאות ביום.

שכיחות התלונות על עצירות רבות מאוד. ההסתגלות למצב וכן וההשלמה אם אי הנוחות הנגרמת יוצרת בורות בכל הקשור להשלכות תופעת העצירות שכן עצירות כרונית מהווה יסוד לבעיות בריאות רבות ואף חמורות מאוד.

ניקוז הפסולת – הסבר

במעיים תקינים, תהליך הפרשת הפסולת פועל כהלכה. המנגנון הביו מכני של תהליך ההתרוקנות פועל בעת שהצואה מגיעה לדרגה מסוימת של התקשות. בעת שמצטברת פסולת באזור התחתון של המעי הגס, נוצרת תנועה בשרירי דפנות המעיים וגורמת להתכווצות והתרחבות לסירוגין. ניתן להשוות את תנועת המעיים לתנועת גופו של הזחל. התנועה יוצרת לחץ של דחיפה לצואה במעיים אל אזור פי הטבעת (חלחולת). תנועה זו מכונה ”פריסטלטיקה”. מתוך כך נוצר רפלקס היוצר תנועה ליציאת הצואה דרך פי הטבעת. תהליך זה, שהינו חלק אינטגראלי ממלאכת העיכול, מהווה שלב נוסף בשלבי פעולת המערכת.

התזונה מהווה גורם חשוב לפעילות העיכול וזאת דרך קליטת המזון השוהה בקיבה מספר שעות תוך שהוא עובר תהליכים שונים ומתרוקן אל המעי הדק. במהלך שהותו במעי הדק מתרחשת ספיגה של חומרי מזון ולאחר כמה שעות עוברת תכולת המעי הדק אל המעי הגס ושוהה בו בין 24 ל- 72 שעות. תהליך זה, בזמניו השונים, מותנה כמובן לסוג המזון אשר הכנסנו לגופנו. בתהליך עיכול נורמאלי נוטל האורגניזם את אשר הוא זקוק לו וזאת דרך עיכול ועיבוד של רכיבי המזון ומפנה מהגוף את הפסולת. הפסולת מופרשת בצורה של שתן וצואה.

הצואה מורכבת מחומרים אשר אינם ניתנים לעיכול וספיגה. ודאי שבמצבים אחרים מופרשת הצואה תוך שהיא מכילה גם יסודות אשר אמורים היו להיספג בגוף אך לא נעכלו נכון. אין ספק שהתזונה הנכונה יכולה להקל ובמקרים אחרים להקשות וזאת דרך קליטה של רכיבים שאין הגוף יכול לעכל.

עצירות – גורמים והשלכות

אחת הסיבות היסודיות הגורמות לעצירות הינה תזונה לא נכונה. תזונה לא נכונה, בעיקר למצבים המוגדרים כפתולוגים, מורכבת ממוצרים לא טבעיים, מעובדים, נטולי סיבים ונוזלים נכונים. כאשר תזונה זו חוברת להרגלים לא נכונים, העדר תנועה ואי שקט פנימי ועצבי, נגרמת עצירות.

עצירות והעדר נוזלים בנפח הצואה

רקמת המעי הגס הינה רירית וזקוקה לנוזלים. הנוזלים מגיעים אל המעי דרך תזונה ושתיית מים. הצואה חייבת להיות ספוגה בנוזלים ברמת מסוימת כדי ליצור ניקוז נכון. חשוב לזכור שתהליך יבוש הצואה חשוב וטבעי שכן תפקוד המעיים, בין היתר, הינו לקלוט נוזלים מיותרים ולסייע לרמה נכונה של נוזלים בצואה. לעיתים מתקיימת סטייה בתהליך קליטת הנוזלים ויבוש הצואה וזאת בגלל מחסור בנוזלים ולפיכך הצואה עוברת תהליך יתר של יבוש ומתקשה עד שלעיתים הופכת הצואה לקשה ולעיתים כאבן.

הכבד ומיצי המרה

בכל הקשור לכבד ולכיס המרה יש לראות בתהליך הפרשת המרה נתון חשוב לבעיית העצירות. נוזל המרה מכיל מים, ליציטין, כולסטרול, מינרלים וחומצות שונות. תהליך פירוק השומנים מכונה “אמולסיפיקציה”. תהליך זה מאפשר לאנזימים שונים גישה הגורמת לעיכול נכון של שומנים. כמו כן מתרחשת קליטה נכונה של ויטמינים הנמסים בשומן (ADEK) אשר עוברים דרך דפנות המעיים הריריות אל הדם.

מתוך כך חשוב לדעת שכאשר התזונה דלה ברכיבים נכונים ועשירה במזון מעובד ולא טבעי לא מתאפשרת היווצרות כמות נכונה של מיצי מרה ולפיכך אין פירוק נכון של השומנים. דבר זה יוצר אינטגרציה לא תקינה בין השומנים הלא מעוכלים אל סידן וברזל ונוצרת התקשות של הצואה המובילה בסופו של דבר לעצירות.

התזונה הלא נכונה בכלל והשומנים המזיקים בפרט בדומה למזון שומני מוקשה והעדר נוזלים יוצרים העדר פירוק נכון של רכיבי תזונה ושפע בעיות עיכוליות. באורגניזם בריא נוצרת תנועה של שרירי דפנות הקיבה לערבוב המזון עם מיצי העיכול, עם אנזימים שונים ועם מיצי המרה מהכבד.

עוד על הפעילות לטיפול בעצירות

יש ליצור שגרת קיום מיטבית וזאת תוך הסתייעות בתזונה טבעית על פי הנחייתנו.

חייב להיות תהליך המאופיין בהנחיה להיפסקות הרגלי האכילה הלא נכונים והעשרת הגוף במזונות תומכים בדומה לירקות, פירות, קטניות, דגנים, מיצים טבעיים וכדומה. אלו יוצרים גירוי נכון של המעיים ומעוררים אותו לפעולה.

חשוב להימנע ממוצרים מעובדים ולצרוך תזונה סיבית, חשוב מאוד גם להפסיק ליטול תרופות משלשלות המשמשות כממריץ מלאכותי ומסוכן למערכת העיכול ולהסתייע במיצוי צמחים טבעיים ומיטיבים. הסיוע חייב לעורר תנועה טבעית של פעולות המעיים וללא עזרים חיצוניים הגורמים לעצלותו.

בעיות הנובעות מעצירות

  • בעיות עור
  • דלקות בוורידים ודליות
  • דלקות מפרקים שונות
  • סוגים של טחורים
  • כאבי ראש
  • שינה לא סדירה, הפרעות שינה, יקיצות תכופות וקשיים בהירדמות
  • נשימה המלווה בריח לא טוב
  • ספיגה לקויה של חומרי מזון מהמעיים אל זרם הדם
  • בעיות מטבוליות קשות
  • עלייה במשקל
  • דיספסיה – בעיות עיכול הכוללות גזים, כאבי בטן, שיהוקים, צרבות ועוד
  • הרגשה כללית רעה
  • תחושה קשה של כבדות
  • כאבים ומיחושים בפי הטבעת
  • הצטברות רעלים הגורמת לסימפטומים קשים מאוד
  • יסוד למחלות אוטואימוניות רבות
  • כאבי שרירים ומפרקים
  • תחושה קשה רב מערכתית

העצירות, כך מתברר, אינה פוסחת על גילאים שונים. ומתגלה מגיל שנה ועד גילאים מבוגרים.

לזכור – יסוד רב לתחלואי גוף והרגשה רעה נובע מהעדר ניקוז יומי קבוע.

עצירות – גורמים

  • תזונה לקויה – בעיקר נטולת סיבים הקיימים בפירות, ירקות, קטניות, דגנים מלאים ותזונה עתירת מזונות מעובדים וג’אנק פוד. לציין שמחסור בסיבים תזונתיים – יוצר הפחתה בנפח הנכון של הצואה.
  • מחסור בנוזלים – עקב אי שתייה מספקת של נוזלים.
  • הרגלי יציאה לא נכונים – וזאת עקב דחיית הרצון ליציאה
  • מתח נפשי – שהרי מערכת הרגיעה של הגוף ממונה על תפקוד נכון של מערכת העיכול, עבודת יתר סימפתטית מהווה יסוד המפריע לפעילות המעיים.
  • העדר פעילות גופנית – התנועה מהווה יסוד להפעלת השרירים והאיברים הפנימיים
  • שימוש במשלשלים (חמור מאוד) – גורם לעצלות של מערכת העיכול והסתגלות לחומר המשלשל
  • איכות ירודה של אנזימי עיכול
  • מחסור במיצי מרה (המרה הינה חומר הסיכה הטבעי למעיים ולפעולתה)
  • דלקת במעיים
  • תת פעילות של בלוטת התריס
  • בעיות כבדיות
  • מיעוט מגנזיום בדם
  • העדר תפקוד של שרירי רצפת האגן והספינקטרום
  • נוירופתיה (הפרעה בעיצבוב) – באזורי עמוד השדרה בחלקו התחתון
  • נטילת תרופות שונות
  • אלרגיה ואי סבילות למזון
  • ליקויים מטבוליים, אנדוקריניים, סטיות מבניות ומחלות מעיים

גורמים לעצירות – פירוט

תזונה   לציין שמזונות מעובדים עתירי רכיבים לא בריאים, דלים בסיבים ומיעוט נוזלים, משמשים יסוד לעצירות. יש להסתייע בתוכנית מיטבית ואישית למיגור העצירות דרך התזונה.

מתח, אי שקט וכעסים   קיים מתאם ברור בין מידת הלחץ הפנימי ליכולת התנועה של המעיים. המערכת הסימפתטית שהינה מערכת החירום מבטאת את עצמה לעיתים קרובות בגלל מצבי לחץ. מתוך כך נחלשת פעולתה של המערכת הפאראסימפתטית שהינה מערכת הרגיע, ובהיותה ממונה על פעולת מערכת העיכול, אינה ממלאת את תפקידה כהלכה. הטיפול באלאיה קליניק מטפל באיזון הנכון בין שתי המערכות הללו.

ליקויים מטבוליים, אנדוקריניים, סטיות מבניות ומחלות מעיים  ליקויים מטבוליים מהווים גורם לעצירות בדומה להיפוקלמיה (תת אשלגן בדם) יתר סוכר בדם, אורמיה (שיינת דם) פורפריה + עמילן אידוזיס. גם תופעות כתת פעילות בלוטת התריס, יתר סידן בדם, אי ספיקת בלוטת יותרת המוח. סטיות מבניות, מחלות מעיים, מחלת הסיעוף,IBS  וגידולים עלולים לגרום לעצירות.

בעיות ממקור עצבי –  מתוך חשיבות עיצבוב מערכת העיכול לתהליך סילוק הפסולת, גם בעיות ממקור עצבי מהוות יסוד לעצירות בדומה להפרעות עיצבוב, מחלת עצבים היקפית, הפרעות בעמוד השדרה, טרשת נפוצה, הפרעות מוחיות ופרקינסון.

לסיכום

ודאי שפירוט הגורמים רב מידי מיכולת הדף להכיל, אך חשוב להבין את עיקרי הגורמים ודרך השפעתם.

אליפסה: ניתן להשתחרר מעצירות בתוך יומיים עד שבוע.

דרך טבעית מסייעת בעצירות בצוף צמחים

הסיוע הינו אינדיבידואלי, שכן תכיפות הטלת הצואה, מוצקותה, נפחה ומרכיבה, שונים מאוד מאדם לאדם ומילד לילד. כמו כן מנהגים תרבותיים, משפחתיים, סוציאליים ותזונה משפיעים על הרגלי היציאות ופעילות המעיים, לפיכך הסיוע אישי .

אנו ב”צוף צמחים” מסייעים בעצירות דרך אבחון מעמיק וזאת כדי ליצור אסטרטגיה נכונה.

הדרך הטבעית המסייעת

הדרך הטבעית ב”צוף צמחים” הינה אישית. ולכן מחייבת אבחון מעמיק וזאת דרך פגישת אבחון (ללא התחייבות).

אנו ניצור מארג טיפול לסיוע בעצירות בדומה לתזונה קלינית טבעית, מיצוי צמחים טבעיים אורגאניים, תוספי תזונה, טיפולי דיקור ומגע. הסיוע יערך בשלב הראשון בין שבועיים ל 30 יום ובמהלכו תינתן תוכנית מפורטת לתזונה מיטבית והנחיה אופרטיבית לתהליך של ניקוי רעלים. בשלבים הראשונים ניצור הטבה והגעה לפעילות תקינה של מערכת העיכול בכלל וסילוק הצואה בפרט.

שלב זה הינו שלב של סילוק רעלים מהמערכות השונות. הגוף יחווה בשלב זה תהליכים מטבוליים מואצים, תחושה של אנרגיה רבה, חיוניות והטבה בבעיות שונות. שלב זה גם יצור איזון במשקל הגוף ויכלול תפריט מקצועי ומפורט וכן סיוע פנימי חשוב במיצוי צמחים טבעיים מיוחדים המותאמים לכל גיל.

יש לזכור – הדרך הטבעית בעצירות ב”צוף צמחים” הינה סיוע, הקלה ואי הישנות הבעיה לאחר השלב הראשון אשר במהלכו ניצור פינו יומי של הפסולת נעניק הנחיה תזונתית נוספת ומיטבית ואף תינתן תוכנית קבועה. שלב זה יהווה יסוד למיגור סימפטומים רבים ואימון מערכת העצבים תוך חיזוק מערכת החיסון והנחיה לשגרת חיים בריאה יותר.

הדרך הטבעית הינה חשובה ומסייעת. הדרך הטבעית בעצירות הינה סיוע בשלם ולפיכך מערכות רבות בגוף תעבורנה שיפור דרמטי. לציין שהתוכנית מתאימה לכל גיל.

 

לפגישת אבחון וייעוץ עם טל איתן CL.H
צרו קשר עכשיו!

חשוב לעיין!

ההסברים מסתמכים על גישות הרבליסטיות מסורתיות. להדגיש שהמידע המובא אינו המלצה רפואית מוסמכת ובכך אין אנו מנחים את הציבור לשימוש רפואי ואין אנו ממליצים או מנחים לשינוי או להעדר נטילה של תרופה מכל סוג.
ההסבר אינו תחליף לייעוץ רפואי אישי או אחר.
נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים החולים במחלות כרוניות, הנוטלים תרופות מרשם, מבוגרים וקשישים – חשוב להיוועץ ברופא לפני השימוש.

המונח “צמחי מרפא” באתר ובכל הסבר מתייחס אך ורק להגדרה הידועה והמקובלת ברפואת הצמחים המסורתית.
כל צמח מרפא חייב התייחסות קיומית רחבת היקף בדומה לתנועה, תזונה, שיטות ייצוב ועוד. מתוך כך, אין אנו משווקים בחנויות, פארמים או דרך חנויות אינטרנטיות, כי אם דרך הנחיה בקליניקה והבנת הבעיה כטיפול משלים וטבעי. 

לייעוץ טלפוני ומידע נוסף על אבחון וסיוע בדרך הטבעית
השאירו פרטים עכשיו - וניצור עמכם קשר מיידי!
קולגן פורטה פלוס
בשילוב עם חומצה היאלורונית וויטמין C
מבית היוצר של "צוף צמחים"
הימנעו מטיפולים וכדורי מרשם מסוכנים!
חיפוש
המלצות מלקוחות:
מאמרים ומוצרים אחרונים
גלילה לראש העמוד

פנו אלינו

דילוג לתוכן