תסמונת בלפרוכלזיס 

BLEPHARCHALASIS SYNDROME

בלפרוכלזיס הינה מחלה לא שכיחה ואף נדירה הפוגעת בעפעפיים. המחלה מופיעה בדרך כלל אצל צעירות, בילדות או בגיל ההתבגרות. המחלה התגלתה לראשונה ב 1807 וזאת על ידי רופא בשם באר ב 1817. הפירוש של המילה הינה, “רפיון העפעפיים” ואכן, תיאור זה נכון שכן בעת התקף של בלפרוכלזיס נוצרת בצקת בעפעפיים ובכך, היות ורקמת העפעף כל כך עדינה, נוצר רפיון בעפעפיים. במקרים רבים המצב הכרוני גורם לצניחה בלתי הפיכה ובכך הכרח לניתוח להרמת העפעפיים. הבעיה עלולה לחזור על עצמה וכן גם ההיבט הבצקתי וידרוש שוב התערבות כירורגית.

תסמונת נדירה השכיחה אצל צעירות ונשים. בלפרוכלזיס הינה דלקת של העפעפיים המאופיינת על ידי החמרה קשה של בצקת באזור העפעפיים דבר הגורם לאטרופיה, לעיתים גם אנגיואדמה מקומית או הצטברות של נוזלים ברקמות. מתוך היותה דלקת אנו מבינים שקיימת השפעה חיסונית מובהקת אך גם חוסר איזון הורמונלי וכללי.

בבלפרוכלזיס קיימות כמה דרגות קליניות.

השאירו פרטים עכשיו - וניצור עמכם קשר מיידי!
השאירו פרטים עכשיו - וניצור עמכם קשר מיידי!

דרגה קלינית אחת

שלב המחלה המוקדם שהינו השלב הפעיל

שלב זה מופיע בדרך כלל בגיל הילדות או הנעורים. השלב הזה מאופיין בהתקפים בצקתיים חוזרים ונשנים בעפעפיים העליונות. אך לעיתים גם פגיעה דו צדדית ולעיתים חד צדדית. במצב זה הבצקת נוצרת ללא אודם או כאב. במצבים פרוגרסיביים, וזה השלב המסוכן יותר, נגרם מצב בו העפעפיים התחתונות יגלו גם מעורבות. לציין שהבצקת הנובעת מההתקף מגלה עמידות לטיפול בדומה לאנטי היסטמינים וסטרואידים. זמן ההתקף שונה ויכול לנוע בין כמה ימים למספר ימים ואף יותר. לציין שמספר ההתקפים, חוזקם, משכם, פיזורם ועוד שונים מחולה לחולה. לעיתים מספר ההתקפים פוחת אך גם לעיתים הוא גובר. לעיתים ניתן לעבור לשלב קליני שני להלן ההסבר,

דרגה קלינית שנייה

שלב המחלה השקט

מתוך ערב רב של התקפים של בלפרוכלזיס נגרם נזק לעור העפעפיים ובכך הופך הוא לחלש, מדולדל, רעוע, מקומט, צבעו של העפעף משתנה ומתגלים כלי דם. מתוך הבעיה עלול להיווצר גם פטוזיס שהינו צניחת העפעף.
בשלבים יותר פרוגרסיביים
נוצרת היפרדות של העפעף בחיבור שלו אל גידי הקנטוס ובכך נגרמת בעיה קשה נוספת. בנוסף עלולה להיגרם אטרופיה של כרית השומן באזור העפעף העליון היכול גם לפגוע בבלוטת הדמעות והרפיון של העפעף יגרום גם לאדמומיות בעין.

בלפרוכלזיס אטיולוגיה (גורמים)

חד משמעית! בלפרוכלזיס מתגלה בעיקר אצל נערות צעירות ומתוך כך קיים רקע הורמונלי מובהק לכך. בנוסף קיימים גורמים בדומה לתזונה קלוקלת, דלקות רבות, סטרס קשה נפשית, אלרגיות, תוקפנות חיסונית, חולשה חיסונית, העדר חמצן באזור העין, חוסרים של ויטמינים, מינרלים וחומצות שומן חיוניות ועוד.

הדרך הטבעית הינה כלי חשוב מאוד לסיוע במחלה.

קיימים נתיבים רבים בדרך הטבעית, נתיב פנימי הכולל איזון רב מערכתי וביטול הסביבה הידועה כגורם רב משמעות איזון הורמונלי, חיסוני, עיכולי ועצבי, חיזוק הגוף ועמידותו, תזונה נכונה, מיצוי צמחים טבעיים ותוספי תזונה ונתיב חיצוני טבעי הכולל דיקור ומגע רב מערכתי שבהחלט בעל משמעות קלינית אדירה, קומפרסים, טיפול פנים ועין, הזרמת חמצן ודם לאזור, הנחיות קיומיות ועוד. הכלים של הדרך הטבעית אדירי ממדים.       

חשוב ליצור פרוטוקול מושכל המותאם באופן אישי שהרי קיימים הבדלים בין אדם לאדם, הן ביחס לגורמים והן ביחס לגופו ומורכבותו.

חשוב להגיע לפגישת אבחון וייעוץ עמוק.

רוצים לקבל מאיתנו מידע נוסף על אבחון וסיוע בדרך הטבעית?
לשיחת ייעוץ טלפוני - השאירו פרטים, וניצור עמכם קשר מיידי!

לייעוץ טלפוני חינם עם טל איתן CL.H
צרו קשר עכשיו!

חשוב לעיין!

ההסברים מסתמכים על גישות הרבליסטיות מסורתיות. להדגיש שהמידע המובא אינו המלצה רפואית מוסמכת ובכך אין אנו מנחים את הציבור לשימוש רפואי ואין אנו ממליצים או מנחים לשינוי או להעדר נטילה של תרופה מכל סוג.
ההסבר אינו תחליף לייעוץ רפואי אישי או אחר.
נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים החולים במחלות כרוניות, הנוטלים תרופות מרשם, מבוגרים וקשישים – חשוב להיוועץ ברופא לפני השימוש.

המונח “צמחי מרפא” באתר ובכל הסבר מתייחס אך ורק להגדרה הידועה והמקובלת ברפואת הצמחים המסורתית.
כל צמח מרפא חייב התייחסות קיומית רחבת היקף בדומה לתנועה, תזונה, שיטות ייצוב ועוד. מתוך כך, אין אנו משווקים בחנויות, פארמים או דרך חנויות אינטרנטיות, כי אם דרך הנחיה בקליניקה והבנת הבעיה כטיפול משלים וטבעי. 

לייעוץ טלפוני ומידע נוסף על אבחון וסיוע בדרך הטבעית
השאירו פרטים עכשיו - וניצור עמכם קשר מיידי!
קולגן פורטה פלוס
בשילוב עם חומצה היאלורונית וויטמין C
מבית היוצר של "צוף צמחים"
הימנעו מטיפולים וכדורי מרשם מסוכנים!
חיפוש
המלצות מלקוחות:
מאמרים ומוצרים אחרונים
גלילה לראש העמוד

פנו אלינו

דילוג לתוכן