סחרחורות ואי יציבות
סחרחורות ואי יציבות – DIZZINESS
סחרחורת הינה תחושה של תנועה או סיבוב במהלך כמה רגעים או שעות ואף ימים. לעיתים ההרגשה טובה יותר בעת שכיבה על הגב ובהעדר תנועה, אך לעיתים הסחרחורת קיימת גם במצב של העדר תנועה. בהגדרה נוספת ניתן לציין שגם תחושות של איבוד כיוון, ערפול, חוסר יציבות, תחושת נפילה, משיכה אל הצדדים וכדומה.
התלונות על סחרחורות ואי יציבות מגוונות בדומה לתחושה שבה העולם סובב סביב האדם או לחילופין שהוא עצמו סובב סביב העולם בלווי תחושות של ערפל, העדר יציבות, קרקע אשר נעה מתחת לרגליו, תחושות של טרום עילפון ועוד. בגילאים מבוגרים יותר, החל מגיל 40 ובתכיפות רבה יותר בגילאי 50 ומעלה קיימות תחושות קשות יותר של סחרחורות וכן מספר התלונות רב יותר. לסחרחורות ואי יציבות קיימות השלכות רבות בדומה לאי שקט, דיכאון, הפרעות תפקוד, הפרעות עיכוליות (בחילות וכדומה) ועוד.
כאמור, הסחרחורת הינה סוג של תחושה המשויכת לאדם או לסביבתו אם כי ללא שינוי ממשי, הן בסביבתו של האדם והן במיקומו. הסחרחורת, מקורה בליקוי שנוצר מסיבות שונות באופן הקליטה של המוח או אי איזון ביכולת הפענוח שלו בכל הקשור למידע המועבר אליו מאברי שיווי המשקל הממוקמים באוזן הפנימית אך גם ממידע המועבר במערכת הראיה וכן מתחושות שונות המגיעות מהגוף או מהמוח.
תחתית הטופס
אנטומיה ופתופיזיולוגיה
איבר שיווי המשקל ממוקם באוזן הפנימית ומורכב מרקמה בצורה של שני שקיקים מלאים בנוזלים ושלוש תעלות המכונות קשתיות המלאות גם הן בנוזלים. לציין שכל חלק מהרקמות שצוינו קולט מידע ותנועה ממישורים שונים. בעת שתנועה מסוימת מתפרשת או מפוענחת באופן לקוי על ידי המוח עלולה היא להתפרש כתחושה של סחרחורות. יש פעמים שהמח קולט גירוי עצבי על אף שאין כל תנועה, דבר היכול לנבוע מסיבות, תנאים וגורמים רבים ולעיתים גם בעת שמערכת שיווי המשקל באחת משתי האוזניים לקויה.
סיבות רבות קשורות לגירויים ממקור אחר בדומה להפרעות בלחץ הדם, ליקוי בתפקוד המוח, בעיות ראיה, הפרעות הורמונאליות, אנמיה, עייפות, תזונה לקויה, חסרים תזונתיים, הפרעה בהספקת החמצן למוח, בעיות אורטופדיות (לחץ על עצבי הצוואר), פוביות, חרדות, לחצי קיום, מחלת מנייר ועוד.
כאמור, המערכת הווסטיבולרית שהינה נוירולוגית בעיקרה, מעורבת בכל הקשור לשיווי המשקל בדומה למנגנון הווסטיבולרי באוזן הפנימית, העצב הקרניאלי השמיני, הגרעינים הווסטיבולרים בגזע המוח ובמוחון. הפרעות במערכות אלו הינם הפרעות פריפריות. הפרעות של הגרעינים הווסטיבורליים ונתיביהם נחשבות להפרעות יותר מרכזיות. בתחושה של מצבי שווי משקל קיימים גם מידע וויזואלי ומידע מהעצבים הפריפריים המצויים בעמוד השדרה. קליפת המח מקבלת מידע מאזורים נמוכים ומבצעת מיזוג של המידע לשם יצרת תפישת תנועה. המנגנון המכונה ווסטיבולרי תופס את היציבות הכוללת של הגוף, תנועותיו והתמצאותו במרחב אל מול כוח המשיכה. מנגנון זה מורכב משלוש תעלות חצי עגולות ושני אברים אוטוליתיים שהינם ה”שקיק” ו”הנאדון”. המונח סחרחורת אינו בהכרח מדויק שכן תחושות רבות מהוות יסוד לתיאור אך, כאמור, לא מדויק בדומה לחולשה או חולשה המלווה בחוסר יציבות, ערפול ועוד.
הדרך הטבעית בסחרחורת ואי יציבות
מסתבר שהדרך הטבעית בדרך מושכלת ונכונה מהווה כלי חשוב לסיוע בסחרחורת מכל מקור.
מחלת מנייר – הסבר (אחת הסיבות לסחרחורות)
במאה ה-19 תיאר רופא צרפתי בשם מנייר מחלה המשלבת בתסמיניה סחרחורות, ליקויי שמיעה וטנטון. לציין שלכל תופעה יש את השכיחות המאפיינת אותה אך במנייר מתגלות התופעות הללו יחדיו. המחלה נפוצה יותר אצל קשישים ובגיל העמידה. מאפיינים את התופעה סדרה של התקפים בתדירות משתנה. תסמיני המחלה המשולבים קשים מאד ולעיתים אחד מתסמיניה דומיננטי יותר ולעיתים כל מארג התסמינים תוקף בעוצמה הגורמת לקשיי קיום קשים. כאמור, תחושת הסחרחורת במנייר קשה ביותר וגורמת לקשיי קיום בלתי נסבלים. גורמי המחלה אינם ידועים מלבד השערה של לחץ מוגבר מדי של נוזלי האוזן הפנימית אך סיבת הלחץ לא ידועה. לציין שהטיפול השכיח הינו דרך הרפואה הרגילה, בדומה לתרופות סופגות נוזלים, תרופות משתנות, תרופות המוחדרות אל האוזן התיכונה, ניקוז כירורגי של עודפי נוזלים, חיתוך עצם שיווי המשקל ועוד.
הדרך הטבעית לסיוע והתמודדות עם סחרחורות ומחלת מנייר הינה דרך מיצוי צמחים טבעיים לסיוע באיזון מרבי, מיטבי והוליסטי של הגוף כולו. מתוך האמור לעיל חשוב לציין את חשיבות הדרך הטבעית באופן מקצועי, מושכל ומותאם לסיוע ולהתמודדות עם בעיות של סחרחורת.
מגוון חלקי של תסמינים:
- תחושה של בלבול, סיבוב או סחרור.
- משיכה לצד אחד.
- בחילות.
- הקאות.
- קושי בשמירה על שיווי משקל.
- קושי בהליכה.
- חרדות.
- שינה לקויה.
- רגישות לרעש, אור ותנועות חדות.
- מצבי טנטון.
- כאבי ראש.
- הפרעות עיכוליות.
הסחרחורת עלולה לפגוע בכל אפיוני הקיום האישי ואיכויותיו עד כדי הפסקות יכולת תפקוד וכישורי עבודה וחיים.
סחרחורות – גורמים (אטיולוגיה)
חשוב לעיין היטב וליצור התאמה בין הגורמים הבאים לבעייתך
ליקויים במערכת הווסטיבולרית הפריפרית
- ורטיגו – סחרחורת קשה הנגרמת מהזזת הראש לכיוון מסוים
- מחלת מנייר
- דלקת של תאי העצב הווסטבולרי ממקור ויראלי או חיידקי – סחרחורת חמורה
ופתאומית ללא אובדן שמיעה - דלקות של האוזן הפנימית כתוצאה מחיידק או וירוס מאופיינת באובדן שמיעה, טינטוס
- דלקת אוזן תיכונה מאופיינת בכאבי אוזניים, זיהום
- טראומה בדומה לחבלה, קרע בעור התוף, שבר ברקות וכדומה
- נוירומה אקוסטית – שילוב של תסמיני מנייר בחולשת פנים, אי חוסר תחושה
- הרפס זוטר
- מחלת ים
ליקויים במערכת הווסטבולרית המרכזית
- דימום או אוטם בגזע המוח
- דימום או אוטם במוחון
- מגרנה
- טרשת נפוצה
- דיסקציה של העורק החולייתי (כאב ראש וצוואר)
- אי ספיקה של הסירקולציה הדמית במוח
ליקויים גלובליים
- אנמיה – אפיונים של חיוורון, חולשה ותשישות
- תרופות הפועלות על CNS (מערכת העצבים)
- היפוגליקמיה (ערכי סוכר נמוכים)
- לחץ דם נמוך – (תרופות לאיזון לחץ דם)
סיבות נוספות
- חרדות
- התקפי פאניקה
- לחץ נפשי
- דיכאון
- הפרעות הורמונאליות
- חסרים תזונתיים
- חוסר בפעילות גופנית
- בעיות עיכוליות
- תזונה לא נכונה
חשוב!
יש לעיין היטב בגורמים ובתנאים ובכך ליצור את הדרך הקלינית הנכונה. עלינו להבין היטב את ההיסטוריה של הבעיה וכל אותן תחושות לפי הסדר הבא:
- מתי תחושה זו התחילה.
- מהי חומרת השלב הראשון או ההתנסות הראשונה אל מול השלבים שלאחר.
- האם התסמינים מתמשכים, כרוניים או אפיזודיים.
- אם אכן זו אפיזודה, עד כמה היא תדירה ומתמשכת.
- מה מקל על הבעיה – שינוי תנועת גוף, עצימת עיניים, תרופות, רגיעה, אוכל.
- תסמינים נלווים לתחושה.
- מגבלות שהתחושה גורמת לגוף.
- האם הוא מושפע מלחץ.
סחרחורות ואי יציבות בדרך הטבעית
הדרך הטבעית רואה בחוסר איזון כללי את הגורם העיקרי גם כאשר הוא ראשוני (ללא סיבה מוגדרת או מחלה כגורם) וגם כאשר הוא שניוני כלומר הנובע ממחלה מסוימת.
הדרך הטבעית בסחרחורות או אי יציבות הינה אפקטיבית ויוצרת שינוי בכל הקשור לסחרחורות, הן ממקור ידוע והן ממקור לא ידוע. קליניקת צוף צמחים לדרך הטבעית בעזרת מיצוי צמחים טבעיים מהווה דרך נכונה להתמודדות עם סחרחורות ומקורותיהם.
סחרחורת אינה גזרת גורל!
יש צורך להגיע לפגישת אבחון מעמיקה.
שלב זה מהווה את המידע החשוב ביותר להבנת הגורמים והתנאים לסחרחורות. הדרך הינה מספר נתיבים המהווים סינרגיה חשובה. כבר בשלב הראשון ניתן יהיה לחוש שינוי בכל התסמינים. וודאי שחייבת להיות מוטיבציה עזה לשינוי ועמידה בהנחיות השונות שכן רק כך נוכל לסייע ולהתמודד עם בעיית הסחרחורות.
רוצים לקבל מאיתנו מידע נוסף על אבחון וסיוע בדרך הטבעית? לשיחת ייעוץ טלפוני - השאירו פרטים,
וניצור עמכם קשר מיידי!
לייעוץ טלפוני חינם עם טל איתן CL.H
צרו קשר עכשיו!
חשוב לעיין!
ההסברים מסתמכים על גישות הרבליסטיות מסורתיות. להדגיש שהמידע המובא אינו המלצה רפואית מוסמכת ובכך אין אנו מנחים את הציבור לשימוש רפואי ואין אנו ממליצים או מנחים לשינוי או להעדר נטילה של תרופה מכל סוג.
ההסבר אינו תחליף לייעוץ רפואי אישי או אחר.
נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים החולים במחלות כרוניות, הנוטלים תרופות מרשם, מבוגרים וקשישים – חשוב להיוועץ ברופא לפני השימוש.
המונח “צמחי מרפא” באתר ובכל הסבר מתייחס אך ורק להגדרה הידועה והמקובלת ברפואת הצמחים המסורתית.
כל צמח מרפא חייב התייחסות קיומית רחבת היקף בדומה לתנועה, תזונה, שיטות ייצוב ועוד. מתוך כך, אין אנו משווקים בחנויות, פארמים או דרך חנויות אינטרנטיות, כי אם דרך הנחיה בקליניקה והבנת הבעיה כטיפול משלים וטבעי.