גזים במערכת העיכול
גיהוקים שיהוקים (גרעפסים) ונפיחה, אי נוחות, לחץ ותסמיני עיכול נוספים – הדרך הטבעית
בעיות בדומה לגיהוקים קשים (גרעפסים) גזים במערכת העיכול, נפיחות וכן מצבי לחץ בבטן וכאבים, מקורם בהתהוות התלויה בגורמים סיבות ותנאים שחשוב להכירם ומתוך כך, וזאת דרך הבנת המתאם הנכון, וודאי שנרפאם. לכל אדם קיימים ערכים שונים של גזים במערכת העיכול. כל אדם מייצר גזים במערכת העיכול ומתוך כך, כל אדם פולט גזים במהלך יום נתון וזאת דרך גיהוק או נפיחה שהינה פליטת גזים מפי הטבעת. לעיתים מערכת העיכול משופעת בגזים בכמות רבה מדי ובערכים החורגים מהנורמה.
אדם ממוצע מיצר בין 400 מ”ג ל-2 ליטר גז בכל יום ופולט גזים עד 18 פעמים ביום. הגזים מיוצרים במערכת העיכול וברובם נטולי ריח, ומוגדרים כחד תחמוצת הפחמן, חמצן, חנקן וכן מימן. בעת שנלווה לגזים ריח לא נעים, נובע הריח מהמעי הגס, אך גם מהקיבה וזאת בגלל חיידקים הגורמים לגזים להכיל גופרית. הגזים נובעים בין היתר מחיידקים במעי הגס המפרקים מזון אך גם דרך בליעת אוויר מתוך גורמים מסוימים בדומה לתרבות אכילה לא נכונה, מתח נפשי, עצירות, תזונה לא מיטבית ועוד.
מטבוליזם של מזון כגורם לגזים ותסמיניהם
קיים תהליך חשוב של פירוק מזון דרך אנזימים מסוימים החשובים כל כך לנושא הגזים ואי הנוחות העיכולית.
אנו ב”צוף צמחים” מסייעים דרך מיצוי צמחים טבעיים לרווחת מערכת העיכול בדומה לתמציות אנזימי עיכול המשולבים עם חיידקים פרוביוטיים, מיצוי צמחים טבעיים קרמינטיביים שהינם סופחי גזים, הנחיות קיומיות ועוד.
קיימים גם רכיבי פחמימות הגורמים לגוף קשיים בעיכולם, פירוקם וספיגתם וזאת במעי הגס. כוונתי לכל אותם רכיבים בדומה לסוכר לסוגיו, עמילנים, לחמים, תפוחי אדמה ומקורות של פחמימות פשוטות אך גם מורכבות. במצב זה עובר המזון אשר אינו מעוכל אל המעי הגס וחייב לעבור פירוק דרך חיידקים פרוביוטיים אשר שוכנים כחלק חשוב ובלתי נפרד של פלורת המעיים. המזון מפורק לתרכובת של מימן ודו תחמוצת הפחמן וכן מתן (לא אצל כולם) ובכך נפלטים הגזים אל החלחולת.
קיימת פתולוגיה המכונה דיספפסיה תפקודית ומתוך כך חשוב לעיין במאמר בנושא זה שכתבתי. דיספפסיה תפקודית מהווה תמיד גם סיבה מובהקת לכך. הסיוע בדרך הטבעית מהווה את התהליך הטוב ביותר להיפטר מהבעיה, הן מגיהוקי יתר והן משאר מצבי אי הנוחות ולמנוע החרפה וכך מחלות כרוניות שעלולות להתפתח מכך.
לציין שבכל בליעה של מזון אנו מכניסים למערכת העיכול כ-30 סמ”ק של אוויר. מתוך כך כ 3-4 גיהוקים או גרעפסים הינם מצב תקין אך מעבר לכך או אפילו בכל שעה זו בעיה קשה החייבת טיפול. בנוסף כ 10-15 נפיחות ביום זה סביר מעבר לכך, הופך העניין למטרד קשה. וודאי שמצב זה שייך לפתולוגיה.