פולימיוזיטיס

POLIYMYOSITIS

 מחלת שרירים אוטואימונית דלקתית ופרוגרסיבית

פולימיוזיטיס (POLIYMYOSITIS) הינה מחלת שרירים אוטואימונית ובכך היווצרות דלקות קשות במערכת המוסקולרית. זו מחלה של רקמות החיבור ושכיחה יותר אצל נשים. פולימיוזיטיס גורמת לדלקות ומצבי נמק בשריר ובעיקר בשרירים הסמוכים לעמוד השדרה. התסמונת הינה חולשה קשה, קושי בביצוע פעולות בדומה לעליה במדרגות, סירוק, מעבר ממצב למצב ואף פגיעה במנגנון הבליעה והדיבור וכן הנשימה. קיימת בהמשך גם בעיה המכונה דרמטומיוזיטוס. בכל הקשור לדלקות עור קשות. פולימיוזיטיס הינה ססיתמית ולכן מערכות נוספות עלולות להיפגע בדומה לריאה, אי ספיקת לב, דלקות בשריר הלב, דלקת מפרקים, קוצר נשימה והגעה למצב סיעודי. הדרך הטבעית הינה גיוס כל הכוחות דרך שבילים משולבים ומעניקה מענה חשוב ונחוץ להתמודדות במחלה.

הסיבות לפולימיוזיטיס הינן שיבוש במנגנון החיסוני ובכך הסננה דלקתית ציטוקינת של תאי מערכת החיסון אל השריר ובכך הפרשת חומרים דלקתיים. בנוסף יצירת נוגדנים אוטואימונים. קיימים גורמים נוספים בדומה לגורם ההורמונלי, חולשה חיסונית, נגיפים וזיהומים, תזונה לא נכונה, מצבי נפש קשים, העדר תנועה, הצטברות רעלים, מערכת עיכול לא מאוזנת, תמונת דם ועוד.

השאירו פרטים עכשיו - וניצור עמכם קשר מיידי!
השאירו פרטים עכשיו - וניצור עמכם קשר מיידי!

אין כוונת כותב המאמר לבקש הפסקת טיפול רפואי כי אם תחילה דרך נוספת ורבת חשיבות לשיקום, איזון חיסוני, טיפול בגורמים השונים, הורדת הדלקתיות וגורמים נוספים.

פולימיוזיטיס הינה מחלה אוטואימונית

מחלות אוטואימוניות – הסבר

מערכת החיסון משרתת את גופנו כצבא הגנה מפני מזהמים שונים בדומה לחיידקים, וירוסים, פטריות, תאים סרטניים, רעלים וכדומה. ללא תפקוד נכון או בהעדר תפקוד של מערכת החיסון לא ניתן לחיות. המערכת החיסונית מגנה על גופנו כאשר בראשותה “צבא” אדיר של חומרים ביוכימיים רבים המהווים את קיר המגן והכוח התוקף אל מול הבעיות השונות.

במחלות האוטואימוניות מאבדת מערכת החיסון את יכולת ההבדלה וההתבוננות בין תאים בריאים בגוף לבין תאים או גורמים זרים בדומה לחיידקים, וירוסים, תאים מיקרוסקופיים לא מזוהים, תאי סרטן ועוד. במצב אוטואימוני תאי החיסון לא מסתפקים בפולשים זרים כי אם רואים בתאי הגוף פולש זר ובכך מבקשים להשמיד רקמות בריאות. במצב זה מערכת החיסון הופכת להיות נטולת מעצורים ופוגעת בגוף. הנוגדנים אשר היו אמורים לשמור על בריאותו של הגוף, החלו לנהל קרב אכזרי תוך פגיעה “באש ידידותית” במערכות הגוף. הנוגדנים אשר תוקפים את מערכות הגוף ולא את “האויב האמיתי” מכונים נוגדנים עצמיים.

תאים המכונים תאי T מהווים את קו ההגנה החזיתי של הגוף ומיומנים בהשמדת פולשים המכונים “אנטיגנים זרים”. תאי T פועלים בסינרגיה מדהימה עם תאים חיסוניים נוספים וזאת כדי ליצור כוח רב השפעה ומגן. תהליך ההגנה מתחיל כאשר קולטנים המכונים “קולטני אנטיגן זר” מזהים אנטיגנים זרים אשר נכנסו לגוף. בעת שהם מגלים את האנטיגן נוצר קשר הגנתי. קולטנים אלו מהווים את צבא בטחון הפנים של הגוף ולאורך כל חייו של הגוף מקפידים לחפש תוך סריקה אין סופית גורמים המאיימים להזיק לגוף.

מבחינתו, כל מה שאין הוא הגוף מהווה גורם חשוד שחשוב להתגונן מולו ואולי להשמידו. במקביל, פועלים גם תאי עזר המכונים דנדריטים המסייעים באיתור המזיקים השונים.

בעת שאותו קולטן אנטיגן זר אשר ממוקם על פני תאי T מגלה את הפולש הוא יוצר אפיק תקשורת לקבלת מידע נוסף וזאת כדי לבדוק את מידת חשיבות התקיפה ותהליך השמדת האויב.

לעיתים עיבוד המידע על הפולש עלול להמשיך שעות אך בסופו של תהליך, כאשר הפולש מאובחן כמסוכן, תאי T מכפילים את כמותם במהירות רבה וצבא ההתקפה מחסל ופוגע בפולש.

במחלה האוטואימונית יוצאים תאי T משליטה ואינם מזהים את רקמות הגוף שלהם כגורם ידידותי וחיובי ובכך הורגים התאים החיסונים את התאים החיוביים.

מתוך כך אנו לומדים להבין שמשהו יוצר שיבוש של אופן התקשורת הבן תאית ובכך מערער את יכולת ההבחנה הנכונה, דבר הגורם לאינפורמציה שגויה. מתברר שגם ליקויים קטנים בתקשורת הבין תאית יכולים לגרום למערכת החיסון ליצור התקפה לא נכונה.

אין ספק שיש אנשים שהחשיפה לחומרים רעלים, מזון לא בריא, לחצים נפשיים, איזון הורמונאלי לא תקין וגנטיקה יוצרים תקשורת בין תאית לקויה, דבר הגורם להתפרצות האוטואימונית. ודאי שיש אנשים הפגיעים פחות ויש הפגיעים יותר לאוטואימוניות שהרי גם מינונים נמוכים של סביבה רעילה, חיצונית או פנימית עלולים לגרום לאבולוציה של המחלה האוטואימונית בדומה לפסוריאזיס ודלקת מפרקים.

מתברר, וזאת מחקרים כלל עולמיים בני זמננו שאורח החיים ומתחי קיום קשים מהווה גורם מובחן לחלוטין כיסוד להתפרצות אוטואימונית וזאת נזקים מצטברים במהלך שנים רבות עד להתלקחות המחלה. במהלך חייהם נוטים החולים במחלה אוטואימונית להתעלם מהתבונה הבריאותית ובכך חושפים עצמם לרעלים חיצוניים ופנימיים בדומה לסיר אשר אנו מטפטפים לתוכו בכל פעם רעלים נוספים בדומה לרעלים חיצוניים, ורעלים מטבוליים, ביוכימיים הנובעים ממתח וכאשר הסיר גדוש, מספיקה טיפה אחת אשר תגרום לכל הרעלים להישפך אל מחוץ לסיר.

המחלה האוטואימונית הינה מחלת העולם המערבי ונובעת מגורמים ותנאים, סביבתיים וחיצוניים המהווים יסוד להתפרצותה אך גם, שימו לב, לדרך הריפוי וההפוגה המלאה.

לציין שאנו מנהלים את חיינו בתוך יער עבות של חומרים רעילים וזאת דרך המזון הקלוקל שאנו צורכים, העדר הפעילות הגופנית הנכונה, המתחים שפוגעים בנו קשה, מצבנו ההורמונאלי הלקוי ועוד. הדרך הבטוחה לכניסה של רעלים אוטואימוניים הגורמים לשיבוש ההבחנה של מערכת החיסון הינה דרך אורח חיים לקוי. אנו מבססים את חיינו על ג’אנק, ג’אנק ועוד ג’אנק, לנו ולילדנו, ואוכלים מזונות מעובדים, בצקים, חומרים משמרים, עוגות, עוגיות, דגני בוקר עתירי סוכר, חטיפים מלוחים, בשרים מעובדים, בשרים “על האש” מזון משומר, משקאות מוגזים, צבעי מאכל ועוד. אנו מונעים מגופנו פעילות וגודשים אותו במצבי מתח רבים ללא איזון.

חשוב גם להבין שלאנשים בעלי נטייה גנטית ואורח חיים לחוץ, אכילת תפריט עשיר בג’אנק, כימיקליים, צבעי מאכל, חומרי הדברה ועוד, יש פוטנציאל הגורם למחלה אוטואימונית.

פולימיוזיטיס גורמים

הגורמים שאפרט הינם גורמים המהווים מכלול סינרגי שהינו סיכום של גורמים ותנאים רבים להיווצרותה או האצתה של פולימיוזיטיס.

להלן מספר גורמים אשר הן הרפואה הקונבנציונאלית והן הדרך הטבעית רואים בהם יסודות להיווצרות המחלה, להישנותה ולהתפרצותה. טיפול נכון ואימוץ גישה קיומית מיטבית וטבעית יאפשרו הפוגות רבות, ארוכות ואפילו ארוכות שנים. וזאת בעזרת הדרך הטבעית בצוף צמחים.

  • אי איזון הורמונאלי (גברי ונשי) המחלה שכיחה בעיקר אצל נשים וזאת בגלל ההיבט ההורמונאלי. ברוב רובם של המקרים מתגלה בעיה הורמונאלית נשית.
  • מחלה נגיפית – נגיפים מהווים יסוד להתפרצות פולימיוזיטיס בדומה לדלקת בשרירים המתרחשת בעקבות סוגים של זיהום ומהווים סימפטומים לפגיעה ובכך מהווה יסוד למערכת חיסון אשר תוקפת את הווירוס. ההיבט הנגיפי נחקר רבות ואכן התגלה שנגיפים בדומה לנגיף הכלבת, נגיף השלבקת ועוד יצרו בסיס להחרפה או התפרצות.
  • היבט אוטואימוני – במחלה אוטואימונית מאבדת מערכת החיסון של הגוף את יכולתה ליצור את ההבדלה בין תאי גוף בריאים לבין גורמים זרים בדומה לחיידקים, וירוסים או כל דבר לא מזוהה שמקורו בסביבתנו הפנימית והחיצונית. מתוך כך עוסקת מערכת החיסון בפגיעה ברקמות הבריאות של הגוף בדומה לשרירים באופן אגרסיבי. המחלה האוטואימונית גורמת להתפתחות פולימיוזיטיס, התקדמותה, וכמובן התלקחותה והתפרצותה.
  • מתחים נפשיים, מתחי קיום והעדר איזון פנימי – הלחץ הנפשי פוגע במערכת החיסון. אירועי לחץ קשורים לסיכון רב בכל הקשור להתלקחויות של פולימיוזיטיס רשת הנפוצה. תקופה של לחץ מוגבר מסייעת להתפרצות והחמרה של המחלה. הלחץ יוצר תגובת שרשרת בתאים השונים, דבר הפוגע במערכת החיסון. בשעת לחץ מייצרת בלוטת יותרת הכליה הורמונים בדומה לאדרנלין וקורטיזול דרך ההיפותלמוס שהינו חלק במוח המווסת את חום הגוף, הנשימה, הרעב ועוד. מערכת זו משמשת כמוקד אזהרה וכאשר התהליכים גם מואצים ולא פרופורציונאליים, נוצרת פגיעה חיסונית. התגובה החיסונית מעודף קורטיזול (הורמון לחץ) הופכת לחזקה מאוד וגורמת לפעילות יתר. הקורטיזול יוצר הנעה של תאי החיסון ומעורר אותם לתקיפה. בעת לחץ כרוני גדל מספרם של תאי החיסון, דבר הגורם לשחיקה מוגברת. התשת תאי החיסון כתוצאה מעודף קורטיזול, הורמונים נוספים וכימיקלים משבשים את התגובה החיסונית ומעוררים תקיפה פנימית לא מבוקרת. באנשים החווים לחץ נפשי רב התגלו רמות גבוהות של דלקתיות רבה בגוף. לסיכום – הלחץ גורם להתגברות של הפעילות הדלקתית המובילה להתלקחות של ההיבט האוטואימוני והחרפת המחלה.
  • תזונה לקויה ולא מיטבית – אין ספק שתזונה לא נכונה מהווה יסוד להחרפה והתלקחות המחלה. מתברר ששכיחות המחלה נמוכה באזורים הצורכים מזון מסוים אל מול אזורים בהם צריכת המזון בכל הקשור למוצרים מן החי, מזונות מעובדים, ג’אנק פוד וכדומה אשר בהם השכיחות גדולה. לציין שמחסור ברכיבי מזון מסוימים מפריע לשיקום. תזונה נכונה הינה חלק אינטגראלי וחשוב משלל הגורמים למחלה וכמובן לריפוייה.
  • הצטברות רעלים – הצטברות רעלים מהווה יסוד להתגלותה של פולימיוזיטיס. ההיבט האוטואימוני נוצר כתוצאה מחשיפה מוגברת של רעלים סביבתיים רבים. הצטברות רעלים משבשת את ההתקשרות של מערכת החיסון עם שאר אברי הגוף ובכך נגרם שיבוש היכולת החיסונית להבדיל בין תאי הגוף לבין תאים זרים ולפיכך תוקפת את השרירים. אין ספק ביחס לאמת של גורם זה. פולימיוזיטיס נמצאת בעליה דרך חשיפה הולכת וגוברת של רעלים שונים המצטברים בגוף. אנו מכניסים לגופנו אוטוגניים היוצרים יסוד להתפרצות המחלה.
  • אלרגיות למזון – אלרגיה למזון מבטאת עצמה כאשר מערכת החיסון מגלה יחס עוין אל המזון אשר צרכנו. מצב זה נובע מהתנגדות אלרגית של הגוף או מאי סבילות למזון הנצרך. מצב זה מתפתח, בין היתר, כאשר ציפוי מערכת העיכול הופך לדליף וזאת בגלל גורמים שונים בדומה לשימוש מופרז בתרופות, לחץ ועוד. דבר המאפשר לחומרים שונים לחדור לזרם הדם ולגרום להתנגדות הגוף. תהליך זה יוצר עוררות של מערכת החיסון דרך כמה חזיתות בדומה להתקפה בעזרת תאי תקיפה ושחרור חומרים ביוכימיים שונים. ההיבט האלרגני מהווה עוד גורם המסייע להתפרצות והאצת המחלה.
  • נזקי חמצון (רדיקלים חופשיים) ומיעוט רכיבים אנטי אוקסידנטים וחסרים של רכיבים תזונתיים – ויטמינים בדומה להעדר וויטמין D והעדר אנטי אוקסידנטים מהווים יסוד להתפתחות המחלה. אין ספק שנוגדי חמצון בדומה לוויטמין E, סלניום, ויטמין C ועוד מהווים יסוד להפחתה ניכרת של התופעה. קיימת קורלציה, וזאת דרך מחקרים מדעיים בין סלניום שהינו נוגד חמצון חזק לבין פולימיוזיטיס. הסלניום מהווה רכיב סינרגטי מעצם היותו אנטי אוקסידנט (נוגד חמצון) בלחימה בפולימיוזיטיס.

חשוב לעיין!

ההסברים מסתמכים על גישות הרבליסטיות מסורתיות. להדגיש שהמידע המובא אינו המלצה רפואית מוסמכת ובכך אין אנו מנחים את הציבור לשימוש רפואי ואין אנו ממליצים או מנחים לשינוי או להעדר נטילה של תרופה מכל סוג.
ההסבר אינו תחליף לייעוץ רפואי אישי או אחר.
נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים החולים במחלות כרוניות, הנוטלים תרופות מרשם, מבוגרים וקשישים – חשוב להיוועץ ברופא לפני השימוש.

המונח “צמחי מרפא” באתר ובכל הסבר מתייחס אך ורק להגדרה הידועה והמקובלת ברפואת הצמחים המסורתית.
כל צמח מרפא חייב התייחסות קיומית רחבת היקף בדומה לתנועה, תזונה, שיטות ייצוב ועוד. מתוך כך, אין אנו משווקים בחנויות, פארמים או דרך חנויות אינטרנטיות, כי אם דרך הנחיה בקליניקה והבנת הבעיה כטיפול משלים וטבעי. 

לייעוץ טלפוני ומידע נוסף על אבחון וסיוע בדרך הטבעית
השאירו פרטים עכשיו - וניצור עמכם קשר מיידי!
קולגן פורטה פלוס
בשילוב עם חומצה היאלורונית וויטמין C
מבית היוצר של "צוף צמחים"
הימנעו מטיפולים וכדורי מרשם מסוכנים!
חיפוש
המלצות מלקוחות:
מאמרים ומוצרים אחרונים
גלילה לראש העמוד

פנו אלינו

דילוג לתוכן