בקע סרעפתי
בקע סרעפתי – HIATAL HERNIA הדרך הטבעית השלמה
המושג בקע (HERNIA) מתאר מצב של מעבר רקמות ממצב המיקום הטבעי שלהם למקום אחר. קיימים מספר סוגים של בקעים ושכיחותם עולה, בעיקר באזור הבטן וזאת עקב תהליך מתמשך המוביל לחולשה של רקמות שריר בדפנות הבטן. במצב של בקע סרעפתי נגרמת יציאה מהמקום הטבעי של חלקי מערכת העיכול אל הבקע שנוצר.
כאמור, הבקע יכול להיות סרעפתי, טבורי ומפשעתי.
החזה. הבקע נוצר בתהליך של נזק מצטבר בפתח הסרעפת שהינה שריר רחב היוצר הפרדה בין בית החזה לחלל הבטן. גם הוושט עובר דרך פתח הסרעפת ודרך חלל הבטן ומתחבר אל הקיבה.
הבקע הסרעפתי הינו בדרך כלל סוג של בליטה של חלקי הקיבה הנודדים דרך הסרעפת. גם בהיותו בשלביו הראשונים, הבקע גורם לבעיות רבות אך כאשר הבקע מחמיר, עלול הוא לגרום למזון, רכיבי מזון לא מעוכלים, חומצות קיבה ועוד ליצור ריפלוקס וחזרה אל הוושט. חשוב לדעת לטפל בו בדרך הטבעית שכן במצב קשה יהיה הכרח לניתוח קשה עתיר תופעות לוואי.
קיימים 4 סוגים של בקע סרעפתי ואלו הם:
בקע בולט – SLIDING HERNIA
במצב זה נוצרת חולשה של שרירי הסרעפת ובכך אין סגירה טובה של הפתח ולכן קיימת אפשרות של זליגת החלק העליון של הקיבה לעבר חלל החזה. הבקע הזה “גולש” שהרי קיימת כניסה מסוימת אל חלל החזה. סוג זה הינו השכיח ביותר ולעיתים קרובות אין הוא מורגש דרך תסמינים אופייניים רבים. חשוב לטפל בו שהרי טיפול בשלב הזה קל יותר.
בקע פארא ושטיPARAESOPHAGEAL HIATAL HERNIA –
בבקע זה קיימת פגיעה בפתח האחורי של הוושט דרך הסרעפת ובכך מתאפשר מעבר של צפק המכונה פריטונאום שהינו קרום דק ושקוף העוטף את דפנות חלל אל הבטן. במצב זה קיימות בעיות רבות יותר וסכנה בכך שהקיבה עלולה לזלוג אל חלל בית החזה.
- סוג 3 – הינו שילוב בין שלב 1 ושלב 2 ובו קיים בקע ופוטנציאל לבעיות קשות.
- סוג 4 – הינו בקע חמור מאוד שבו קיים מעבר של איברים נוספים הגולשים אל חלל החזה וזה כולל חלקי מעיים וטחול מצב זה מסוכן ולעיתים דרוש ניתוח מסובך.
תסמינים – בקע סרעפתי
- מעבר חומצות מהקיבה אל הוושט
- רפלוקס מהקיבה אל הוושט
- צרבות קשות
- איזופגיטיס – דלקת וושט (חמור מאוד)
- כאבים לאחר ארוחה
- תחושת שובע מוקדמת
- לחצים בחזה
- חרדות
- אי נוחות ברום הבטן
- הקאות דמיות
- קשיי נשימה
- כאבים בבליעה
- דימומים כרוניים
- חסימת קיבה
- כאבים דוקרים לאחר ארוחה
- אוטם הנובע מלחץ על כלי דם
- כיבים איסכמיים
- חולשה ועייפות
- דימום סמוי
- ירידה במשקל
- כאבי גיהוק
- ליחה קשה
- דלקת קיבה
- גרעפסים וגיהוקים
- סחרחורות
- קשיי שינה
- הפרעות בליעה
- תעוקת חזה
אטיולוגיה (סיבות וגורמים)
- היחלשות רקמות השריר בסרעפת
- השמנה
- שרירי בטן חלשים
- תזונה לא נכונה
- עישון
- לחצים
- חסר פעילות גופנית
- חסרים תזונתיים
- בעיות זיהומיות
- בעיית נשימה
- לחץ על אזור הסרעפת
- שינה לקויה
- התקצרות השרירים בסרעפת
- חולשה בגב
- עצירויות
- שימוש בתרופות
- יציבה פגומה
- הצטברות רעלים
- חוסר במינרלים
הדרך הטבעית מהווה את הסיוע החשוב ביותר. קיימים נתיבי טיפול טבעיים רבים היוצרים סינרגיה לסיוע טבעי בבקע סרעפתי ומקור התסמינים והידרדרותם.
לפגישת אבחון וייעוץ עם טל איתן CL.H
צרו קשר עכשיו!
חשוב לעיין!
ההסברים מסתמכים על גישות הרבליסטיות מסורתיות. להדגיש שהמידע המובא אינו המלצה רפואית מוסמכת ובכך אין אנו מנחים את הציבור לשימוש רפואי ואין אנו ממליצים או מנחים לשינוי או להעדר נטילה של תרופה מכל סוג.
ההסבר אינו תחליף לייעוץ רפואי אישי או אחר.
נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים החולים במחלות כרוניות, הנוטלים תרופות מרשם, מבוגרים וקשישים – חשוב להיוועץ ברופא לפני השימוש.
המונח “צמחי מרפא” באתר ובכל הסבר מתייחס אך ורק להגדרה הידועה והמקובלת ברפואת הצמחים המסורתית.
כל צמח מרפא חייב התייחסות קיומית רחבת היקף בדומה לתנועה, תזונה, שיטות ייצוב ועוד. מתוך כך, אין אנו משווקים בחנויות, פארמים או דרך חנויות אינטרנטיות, כי אם דרך הנחיה בקליניקה והבנת הבעיה כטיפול משלים וטבעי.