מחלת הנשיקה
הדרך הטבעית המסייעת במחלת הנשיקה
מחלת הנשיקה הינה מחלה זיהומית הנגרמת ע”י נגיף המכונה וירוס אפשטיין ברEpstein Barr Virus (EBV) וירוס אפשטיין בר הינו אחד הווירוסים הנפוצים ביותר ותוקף בעיקר בני אדם. הווירוס משתייך למשפחת ההרפס. הנגיף חודר חדירה ראשונית אל התאים המרפדים את האף ואת הגרון, בהמשך מתפשט אל תאי הלימפוציטים מסוג A שהינם תאי דם לבנים האחראים על ייצור נוגדנים.
הנגיף יכול להיות מועבר דרך נשיקה ולפיכך מכונה מחלה זו מחלת הנשיקה. אך אין להבין מכך שרק כך יכולה להתרחש הידבקות כי אם גם דרך שימוש בסכו”ם בזמן הארוחה, שתייה מכוס או קשית, התעטשות, שיעול או כל צורה אחרת של מגע ישיר של פרודות רוק וריר אל פיו של אדם אחר. לציין שמחלת הנשיקה אינה מועברת דרך האוויר או הדם .
הזיהומים הנגרמים מנגיף אפשטיין בר שכיחים מאוד ותוקפים ילדים, מתבגרים ומבוגרים כאחד. לציין שכ 50% מכלל הילדים בארצות המפותחות סבלו, סובלים ואף יסבלו מזיהום הנגרם מנגיף אפשטיין בר עוד לפני מלאת להם 5 שנים.
מחלת המונונוקליאוזיס הזיהומית פוגעת ב 95% מהאוכלוסייה הבוגרת בארצות הברית וכ 80% מהאוכלוסיות בישראל.
אנשים רבים יכולים להיות נשאים ויכולים להדביק כבר בחודש הראשון וזאת עוד לפני שהם חווים את הסימפטומים של המחלה. מגוון האנשים המגיבים באופן שונה לנגיף רב מאוד. חלקם נחשף לנגיף אך חווים את הסימפטומים זמן קצר, אך חלקם נושאים את תסמיני המחלה זמן רב היכול לנוע משבוע עד חודשיים ויותר. גם תינוקות עלולים להידבק וזאת בעת שמערכת החיסון של האם אינה מגנה עליהם. לציין שלאחר ההדבקה יכול הווירוס להישאר בתאים, בגרון ואף בדם באופן רדום ולפיכך יש פוטנציאל רב להתפרצות חוזרת.
דרכי אבחון של מונונוקלאוזיס זיהומית – מחלת הנשיקה
האבחון של מונונוקלאוזיס זיהומית מתבסס בין היתר על התבוננות מעמיקה בתסמינים. חשוב לציין שרבים מהתסמינים יכולים להיות דומים למחלות אחרות. ההבחנה תעשה גם דרך בדיקת חום, שקדים מוגדלים ומודלקים, בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר, פריחה אדומה בעור, בחזה ואף טחול מוגדל וזאת דרך התבוננות בתחושה בבטן העליונה בצד שמאל מתחת לקשת הצלעות. בנוסף תעשה בדיקת דם לאישור ההבחנה של מחלת הנשיקה וזאת כדי לגלות נוגדנים לנגיף אפשטיין בר וכן בדיקת לימפוציטים מסוג B המחסלים את הלימפוציטים הנגועים.
ללימפוציטים המאופיינים כמחסלי לימפוציטים נגועים יש צורה אופיינית וזאת דרך הבחנה במיקרוסקופ תוך שהן מופיעים במספרים גדולים בדמם של אנשים החולים במחלת הנשיקה.
EBV אפשטיין בר – תכונות הווירוס
אפשטיין בר וירוס שייך למשפחת וירוס ההרפס.EBV תוקף תאי B אשר אליהם הוא נקשר דרך מולקולה חלבונית המכונה CP21 ובעזרת מולקולות נוספות הקיימות על פני השטח. ה– DNA של הווירוס הינו קווי ומקודד לכ-100 סוגי חלבונים. בעת חדירת הווירוס אל תאי B לא נגרם הרס אך הופך להיות “שוכן” קבוע או כפי שמכנים זאת “הדבקה לטנטית .”בכך גורם הווירוס לתא להיות קיים דרך קבע. לציין שהווירוס רדום ברוב התאים אך במספר תאים יכול הווירוס להתעורר תוך הכפלת עצמו. באופן הזה יוצר ווירוס אפשטיין בר הדבקה ארוכת טווח.
EBV (אפשטיין בר) מדביק גם תאים השוכנים באזור הפה ובמערכת הנשימה העליונה. בתאים אלו הווירוס מכפיל את עצמו ומופרש לרוק. וירוס אפשטיין בר פיתח במהלך השנים מנגנונים המסווים אותו ממערכת החיסון ולפיכך מאפשרים הדבקה ארוכת טווח.
לזכור!!!
גם כאשר אדם נדבק בווירוס אפשטיין בר (EBV) אין הכרח לביטוי התסמינים. לעיתים ההידבקות חולפת בלא שנדע על הימצאותו או רק דרך תסמינים קלים מאוד.
MONONUCLEOSIS מחלת הנשיקה – תסמינים
מגוון התסמינים של מחלת הנשיקה גדול וכן עוצמתם.
להלן מגוון התסמינים;
- חום
- הגדלת בלוטת הלימפה
- דלקות בגרון
- בחילות והקאות
- העדר תאבון
- נקודות אדומות של החייך
- צהבת קלה בלחמיות
- פריחה של אזורי גוף שונים
- כאבי ראש
- כאבי בטן
- כאבי שרירים ועצמות
- כבד וטחול מוגדלים (הבחנה גם דרך רגישות וכאבי בטן)
- עייפות קשה, רצון לישון
- חולשה כללית
- נפיחות באזור העיניים
- קשיחות בעורף
- כאבים בחזה
- קוצר נשימה
- שיעול
- דימומים מהאף
חשוב לזכור
מגוון הסימפטומים הינם תוצאה של פעילות רבה של מערכת החיסון וזאת דרך התמודדות הגוף אל מול וירוס אפשטיין בר. מערכת חיסון חזקה מאפשרת לגוף את יכולת ההתמודדות הנכונה אל מול הווירוס אך בעת שמערכת החיסון חלשה ההתמודדות קשה ולפיכך המחלה עלולה להתפרץ.
מהלך המחלה
רובם של הנדבקים במונונוקלאוזיס זיהומית מבריאים לחלוטין. משך זמן המחלה משתנה מאחד לאחד. השלב החמור, בדרך כלל, מתרחש כשבוע עד שבועיים. לאחר שלב זה מסוגל האדם לחזור לשגרת חייו. יש והעייפות הקשה עלולה להימשך מספר שבועות אך גם חודשים רבים.
במהלכה הכרוני של המחלה ייעלמו רוב רובם של התסמינים אך תישאר עייפות קשה, תחושה לא נעימה, אנרגיה נמוכה וחוסר חיוניות. סימפטומים אלו יכולים להיות רב גוניים בעוצמתם. עוצמתם אינה מאפשרת חיים תקינים וחזרה לעבודה.
סיבוכים של מחלת הנשיקה
לעיתים מתפתחת המחלה ומשמשת יסוד לסיבוכים נוספים. להלן הסיבוכים האפשריים.
- טחול מוגדל – דבר היכול להתפתח למצב של קריעה בטחול. התחושה הינה – כאב חד בצד השמאלי בחלק העליון של הבטן (יש לפנות מידית לבית החולים)
- פגיעה בתפקודי הכבד
- אנמיה – ירידה בכמות כדוריות הדם האדומות ובהמוגלובין
- טרומבוציטופניה – ספירה נמוכה של טסיות הדם
- שקדים מוגדלים – עלולים לגרום לחסימת דרכי הנשימה
- לעיתים נדירות עלולה להיגרם בעיה במערכת העצבים המרכזית והלב
- נמצא קשר בין סוגים שונים של סרטן לנגיף אפשטיין בר
מחלת הנשיקה – הטיפול הקונבנציונאלי
המחלה הינה ויראלית ולא חיידקית ולפיכך אין כל צורך בשימוש באנטיביוטיקה.
הדרך הטבעית במחלת הנשיקה Infectious Mononucleosis
המחלה מהווה יסוד לתחושות קשות בעוצמות משתנות ואף יכולה להיות יסוד לסיבוכים קשים. היא פוגעת בחדוות הקיום היומית והופכת את חייו של החולה לקשים מאוד. הסימפטומים יכולים להפוך לכרוניים וחלקם נמשכים מעבר לחודשיים או ארבע חודשים, דבר ההופך את התופעה לכרונית. הדרך הטבעית נעשית ע”י הכרת הגוף כשלם שהרי דרך ההתמודדות של הגוף חשובה ולפיכך כל מצב של חריגה מהאיזון מהווה יסוד לאי עמידה אל מול נגיף אפשטיין בר.
גורמים להתפתחות המחלה:
- זיהום נגיפי
- פגיעה והחלשה של מערכת החיסון
- לחץ דם נמוך
- חסרים תזונתיים
- הצטברות של רעלים בגוף
- אלרגיות למזון
- אי סבילות לחומרים לא טבעיים
- הפרעות מערכת העצבים
- מתח נפשי רב
- קנדידה
- היפוגליקמיה
- תת פעילות של בלוטת בתריס
- תפקוד לקוי של יותרת הכליה
- הפרעות שינה
- אי איזון הורמונאלי
הדרך הטבעית המסייעת במחלת הנשיקה
המחלה מתפתחת משילוב של מספר גורמים ותנאים המפתחים אי עמידות אל מול הנגיף והשלכותיו. לפיכך הדרך הטבעית תעשה דרך מספר נתיבים אשר הוכיחו את עצמם במהלך השנים כנתיבים חשובים ומסייעים.
נתיבים אסטרטגיים
מיצוי צמחים טבעיים אורגני – בכמוסות, תמציות וחליטות. מיצוי צמחים טבעיים רבים התגלו דרך מחקרים מדעיים בני זמננו כמסייעים ותומכים בגוף. הצמחים הטבעיים מהווים יסוד לחיזוק המערכת החיסונית ואיזונה.
תזונה קלינית רב שלבית
תינתן הנחיה לתזונה דרך שלושה שלבים – השלב הראשון ימשך כשבועיים אשר בו ניצור תהליך לניקוי רעלים, השלב השני כשלושה שבועות והשלב השלישי כתזונה קבועה.
התזונה הלא מיטבית מפשירה את הקרקע להתגלות המחלה ולפיכך תינתן תוכנית לתזונה קלינית מיטבית.
איזון פנימי ועמידות
איזון פנימי יהיה דרך מתן פורמולות אדפטוגניות המשפרות את כושר העמידות, ההסתגלות וההרגשה הכללית. טיפול בנתיב זה מאפשר לגוף להתמודד עם מצבים של עומס פיזי ומנטאלי. הפורמולה מחזקת וממריצה.
סיוע דרך תוספי תזונה – ההנחיה האורטומולקולרית הנכונה יכולה להוות נתיב סנרגי לדרך הטיפול וזאת דרך תוספי תזונה היכולים לסייע לתהליך הטיפול.
סיוע דרך אקופונקטורה (דיקור סיני) – אין ספק שתהליך דרך דיקור סיני מהווה בסיס טוב לשיפור, חיזוק ואיזון. יש חשיבות רבה לאנרגיה הכללית של הגוף (צ’י) ויכולתה לסייע בעייפות אל מול תסמיני המחלה ויסודותיה.
לסיכום
התהליך הטבעי הינו מארג המשלב מספר נתיבים לסיוע והקלה.
הדרך הטבעית רואה בשלם את היעד החשוב במחלת הנשיקה ולפיכך יוצרת מתאם בין הטיפול הסימפטומטי ליסוד הבעיה.
הדרך הטבעית במחלת הנשיקה הינה תקופתית בליווי מעקב שבועי וחודשי. המעקב יערך גם דרך בדיקות קונבנציונאליות. הדרך הטבעית מהווה יסוד חשוב במחלת הנשיקה וזאת ע”י חיזוק מערכת החיסון, עמידותה ושפעולה, הקנית איזון למערכת העצבים, תיעול אנרגיית הריפוי (צ’י) שהינה אנרגיה חשובה, ניקוי הגוף מרעלים, שינוי הפרספקטיבה התזונתית ועוד.
לפגישת אבחון וייעוץ עם טל איתן CL.H
צרו קשר עכשיו!
חשוב לעיין!
ההסברים מסתמכים על גישות הרבליסטיות מסורתיות. להדגיש שהמידע המובא אינו המלצה רפואית מוסמכת ובכך אין אנו מנחים את הציבור לשימוש רפואי ואין אנו ממליצים או מנחים לשינוי או להעדר נטילה של תרופה מכל סוג.
ההסבר אינו תחליף לייעוץ רפואי אישי או אחר.
נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים החולים במחלות כרוניות, הנוטלים תרופות מרשם, מבוגרים וקשישים – חשוב להיוועץ ברופא לפני השימוש.
המונח “צמחי מרפא” באתר ובכל הסבר מתייחס אך ורק להגדרה הידועה והמקובלת ברפואת הצמחים המסורתית.
כל צמח מרפא חייב התייחסות קיומית רחבת היקף בדומה לתנועה, תזונה, שיטות ייצוב ועוד. מתוך כך, אין אנו משווקים בחנויות, פארמים או דרך חנויות אינטרנטיות, כי אם דרך הנחיה בקליניקה והבנת הבעיה כטיפול משלים וטבעי.