בהקת (ויטיליגו)
לעור הגוף יש גוון טבעי אך משתנה ביחס לגזעו של האדם. במצב הנורמאלי, צבע העור נקבע על ידי ארבעה פיגמנטים וגווניו משתנים ביחס לריכוז הפיגמנטים, האופן בו הם מפוזרים וכן מידת שבירותם ע”י שכבות העור השונות. הפיגמנטים אשר מהווים את יסוד הגוונים בגופנו הינם: אוקסי המוגלובין, המוגלובין, קארוטן ומלנין.
כמו כן יש גם מספר רב של פיגמנטים אנדוגניים ואקסוגניים אשר גם הם יכולים ליצור שינוי בצבעו היסודי הטבעי של העור.
המלנין הינו החשוב ביותר מבין ארבעת הפיגמנטים המקנים לעור את הגוונים היסודיים והטבעיים ולפיכך, בהעדרו הופך העור בשכבת האפידרמיס לרקמה שקופה בעלת גוון אפור – לבן.
MELANIN מלנין
המלנין הינו פולי – קווינון שהינה מולקולה בעלת קשרים כפולים ומצומדים המאפשרת בליעת אור בטווח רחב של אורכי גל.
המלנין בולע קרינה באורכי גל קצרים ובכך יוצר הגנה על הגוף מהקרינה. בעת חשיפת העור לאור השמש, מפרישים המלנוציטים מלנין באופן מוגבר על מנת להפוך את העור לכהה.
המלנין גם מווסת את הסינתזה של ויטמין D ואחראי על קביעת מגוון רחב של גוונים בעור החל מחום בהיר ועד גוון עור שחור. לציין שפעולתו תלויה גם בהתפתחות גוונים המאפיינים גזעים שונים. את המלנין מייצרים המלנוציטים שהינם בלוטות הפרשה חיצוניות הנמצאות בשכבת העור הבסיסית ומהן מוקרנות שלוחות לתאי האפידרמיס. המלנוציטים מפרישים את המילונסומים אל השלוחות הנ”ל.
במצב הטבעי, תכולת המלנין קבועה מאחר ומבנה המלנוציטים ומספרם אחיד. אך במקרים של הפרעות פתולוגיות במערכת המלנוציטים נוצרת בעיה בפיגמנטציה של העור.
הבעיות מגוונות וכוללות גם מצבים של חוסר פיגמנט, מצבים של פיגמנט חום או שחור ופיגמנטציה בצבע כחול או אפור.
הגורמים לבעיות פתולוגיות עוריות בהקשר למלנין
- בעיות גנטיות
- בעיות מטבוליות
- בעיות תזונתיות
- בעיות אנדוקריניות
ויטיליגו VITILIGO
ויטיליגו הינה מחלת עור הגורמת להופעת כתמים בהירים – לבנים על פני העור. המחלה יכולה להתפתח בכל גיל וזאת לאחר הינקות.
המחלה מאופיינת באזור בודד או מתפרסת באזורים רבים השונים בגודלם ובצורתם. למחלה יש נטייה פרוגרסיבית ולא צפויה.
לציין שהויטיליגו הינה תופעה בה מופיעה דפיגמנטציה של עור הגוף באזורים אשר יכולים להיות גדולים מאוד. התופעה אינה מלווה בדלקת אך לעיתים מופיע גרד קל.
הגורמים למחלה
- גורם תזונתי – העדר תזונה נכונה והעדר אספקת חומרי בסיס לגוף וכן תזונה לא מיטבית אשר יכולה ליצור ליקויים מטבולים רבים והצטברות של רעלים.
- גורם גנטי – באופן לא ברור קיימת נטייה תורשתית של חולי ויטיליגו.
- גורם הורמונאלי – נמצא קשר בין העדר איזון הורמונאלי להתפתחות מחלת הויטיליגו.
- פגיעה בתאים המלנוציטים (תאי המלנין) – תאי עצב המתפקדים באופן פגום ומפרישים רעל אשר פוגע במלנוציטים.
- גורם אוטואימוני – המערכת החיסונית של הגוף פוגעת במלנוציטים ולפיכך אין ייצור של מלנין וזאת דרך זיהוי התאים כגורם שלילי.
- גורם של הרס עצמי – יש והתאים יוצרי המלנין פוגעים והורסים את עצמם.
- אורח חיים – מתח רב, העדר פעילות גופנית אירובית והצטברות רעלים.
לסיכום
הגורמים למחלת העור ויטיליגו אינם ברורים אך ודאי שהתופעה נובעת ממגורמים ותנאים, גם כאשר אין הם ברורים.
הדרך הטבעית המסייעת בויטיליגו
הדרך הטבעית תערך תחילה כחודשיים ובמהלכה ננקוט מספר אסטרטגיות מסיעות וזאת על מנת ליצור האטה של התפתחות המחלה. לציין שמחלת העור ויטיליגו הינה מחלה הדורשת תשומת לב רבה וסיכויי ההקלה וההחלמה אינם ברורים.
להלן נתיבי הדרך הטבעית
- סיוע פנימי דרך מיצוי צמחים טבעים ייחודיים – הסיוע יינתן דרך כמוסות, מיצויים וחליטות. חשוב לציין את אפקט הסיוע הפנימי כחלק סינרגטי חשוב התומך בתהליך הסיוע.
- הכנת מערך תזונה קלינית ממוקדת – התזונה תינתן דרך מספר שלבים תוך פירוט מלא ומפורט של רכיבי התזונה, אופן הכנת המזון והרכבו. לציין שהסיוע התזונתי הינו חלק חשוב מאוד ממערך הסיוע.
- סיוע חיצוני – ע”י משחות ומיצויים וזאת על מנת לתת זווית נוספת והטבה קוסמטית.
- סיוע במגע, דיקור סיני ושמנים להזנת העור- הסיוע ייערך כשעה ורבע ובמהלכו ייעשה סיוע מגע עמוק בליווי שמן מזין ומיוחד ודיקור סיני.
- המלצות לפעילות גופנית.
- איזון ועמידות דרך סיוע פנימי במיצוי צמחים טבעיים.
הדרך הטבעית יכולה להניב תוצאות טובות אך זאת דרך אחריות הדדית.
סיכום הדרך הטבעית בויטיליגו
ויטיליגו הינה מחלת עור עקשנית ולפיכך יש צורך בסבלנות רבה מאוד.
המקרים האוטואימוניים והכרוניים הינם על רקע זיהומי, מטבולי, רעלני וגנטי.
לציין שגם להיבטים הרגשיים והפנימיים יש השלכה ישירה ועקיפה על העור.
ודאי שהסיוע המקומי אינו מספיק ולכן חייבים ליצור תהליך עמוק דרך איברים מטבוליים.
הצמחים אשר נעשה בהם שימוש מסייע הינם צמחים אלטרנטיביים שהינם צמחים טבעים המסיעים במצבי רעילות בגוף ומשמשים לתהליכי ניקוי, פינוי וניקוז רעלים או פסולת מטבולית אשר הצטברה בגוף חשוב לציין שהתהליך הינו עמוק ואיטי.
צמחים נוספים יהוו בסיס לתהליך אדפטוגני שהינו תהליך מאזן ובעל השפעה על עמידות מערכת העצבים הסימפתטית.
ויטיליגו – מחלה אוטואימונית
יש מגוון רב של מחלות אוטואימוניות בהן תאי החיסון של הגוף מאבדים את יכולת ההבדלה בין תאי גוף תקינים ובריאים לבין גורמים זרים בדומה לחיידקים, וירוסים ואף תאים בלתי מזוהים ממקור חיצוני. בשלב זה תאי החיסון לא מסתפקים בלחימה כנגד חומרים זרים בלבד כי אם ממשיכים לפגוע ולהשמיד את הרקמות הבריאות של הגוף. מחלת הויטיליגו הינה אוטואימונית ונגרמת ממערכת חיסון אשר משתוללת ופוגעת במלנוציטים היוצרים את המלנין.
כיום שכיחות המחלה האוטואימונית בכלל והויטיליגו בפרט הולכת וגוברת. המחלה האוטואימונית נחקרה רבות וכיום קיימת דעה אחת ברורה וללא עוררין – חשיפה מוגברת לרעלים סביבתית, מצב מתח וקיום לקויי מעוררים את התופעה ואף מאיצים את התפשטותה.
לציין שבמחקרים בני זמננו טוענים שמחלת העור ויטיליגו עלולה להתפרץ מטראומה בצורה של חבלה או משבר ואף להאיץ בעת מתחים ואורח חיים לקוי.
רוצים לקבל מאיתנו מידע נוסף על אבחון וסיוע בדרך הטבעית? לשיחת ייעוץ טלפוני - השאירו פרטים,
וניצור עמכם קשר מיידי!
לייעוץ טלפוני חינם עם טל איתן CL.H
צרו קשר עכשיו!
חשוב לעיין!
ההסברים מסתמכים על גישות הרבליסטיות מסורתיות. להדגיש שהמידע המובא אינו המלצה רפואית מוסמכת ובכך אין אנו מנחים את הציבור לשימוש רפואי ואין אנו ממליצים או מנחים לשינוי או להעדר נטילה של תרופה מכל סוג.
ההסבר אינו תחליף לייעוץ רפואי אישי או אחר.
נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים החולים במחלות כרוניות, הנוטלים תרופות מרשם, מבוגרים וקשישים – חשוב להיוועץ ברופא לפני השימוש.
המונח “צמחי מרפא” באתר ובכל הסבר מתייחס אך ורק להגדרה הידועה והמקובלת ברפואת הצמחים המסורתית.
כל צמח מרפא חייב התייחסות קיומית רחבת היקף בדומה לתנועה, תזונה, שיטות ייצוב ועוד. מתוך כך, אין אנו משווקים בחנויות, פארמים או דרך חנויות אינטרנטיות, כי אם דרך הנחיה בקליניקה והבנת הבעיה כטיפול משלים וטבעי.