טוקסופלסמוזיס
הדרך הטבעית בטוקסופלסמוזיס
תיאור התופעה
תופעה הנגרמת על ידי יצורים חד תאיים ומיקרוסקופים (“פרוטוזואה”) המכונים “טוקסופלסמה גונדי” (TOXOPLASMA GONDI) אשר ביכולתם להדביק מגוון בעלי חיים וגם את בני האדם.
הטוקסופלסמה נפוץ בכל חלקי הגוף ובעל תפוצת הדבקה גבוהה (כ- 30% מאוכלוסיית העולם נדבקו). ההידבקות אינה בהכרח מובילה לתחלואה ולתסמינים. אך הטפיל עלול לגרום להתפתחותם של נזקים בעת שמערכת החיסון אינה במיטבה בדומה לאנשים המקבלים טיפולים כימותרפיים, חולי איידס, מצבי מצוקה או כל מצב בו מערכת החיסון כושלת.
תסמיני ההידבקות בטוקסופלסמוזיס
טוקסופלסמוזיס לימפתית קלה –קשרי לימפה מוגדלים בצוואר ובבית השחי ללא רגישות למגע, תחושת חולי כללית, כאבי שרירים ורקמות חיבור, תחושת חום נמוך, לחץ דם נמוך, אנמיה קלה, ספירת תאי דם לבנים נמוכה, מספר גבוה של לימפוציטים בדם וליקויי תפקוד בכבד.
- טוקסופלסמוזיס כרונית –התפתחות של דלקת בעין ויסוד לנזקים חמורים
- טוקסופלסמוזיס מפושטת וחריפה– פריחה, חום גבוה, צמרמורות, תשישות קיצונית.
- טוקסופלסמוזיס –חולי איידס. התפשטות המחלה בכל הגוף אשר עלולה לגרום לדלקת במוח ולשיתוק.
תסמינים נוספים
לציין שילדים הלוקים בתופעה עלולים לחלות וזאת תוך סיכון חייהם.
התסמינים בגילאים הצעירים עלולים להיות חמורים בדומה לדלקת בעיניים הגורמת לעיוורון, צהבת, פרכוסים, נטייה להיווצרות חבורות ואף פיגור.
דרכים לאבחון התופעה
האבחון נערך בדרך כלל דרך בדיקת דם המגלה נוגדנים לטפיל אך ניתן לאשר תופעה זו דרך בדיקת CT או.MRI אבחון נוסף נערך דרך לקיחת דגימת רקמה בהן התגלה הטפיל.
מקורות הדבקה
הטפיל עובר הרבייה מינית בתאים המרפדים את המעיים של חתולים והביצים מופרשות דרך צואת החתול. בנוסף קיימים מקורות הדבקה דרך אכילת מזון מהחי שלא בושל כראוי וכן אכילת ירקות אשר לא נשטפו היטב וזאת דרך מגע של הירקות עם קרקע מזוהמת. לציין שהחתולים יכולים להעביר את הטפיל אל בעלי חיים אחרים, כולל בני האדם.
טוקסופלסמוזיס גונדי – תיאור הטיפול
כאמור, הטוקסופלסמה הינו טפיל חד תאי הגדל בסביבת המעיים של החתול. החתול נדבק בטפיל דרך אכילת מכרסמים קטנים או בשר לא מבושל הניתן לו. במעיים של החתול מתרבה הטפיל תוך יצירת אאוציסטות (ביצים) אשר מופרשות בצואה במהלך מספר שבועות. לאחר כמה ימים, בשעה שהביצית בשלה, יכולה היא להדביק בעלי חיים ובני אדם. הביצים בעלות עמידות רבה לתנאי הסביבה ויכולות להדביק גם לאחר מספר חודשים. כאשר חודרת הביצית אל המעיים של בעל חיים או בני אדם, הן מגיעות לשלב המכונה “ציסטה” המתקיים ברקמות השונות\לרוב ללא סימני מחלה.
תחתית הטופס
הטיפול הקונבנציונאלי
הטיפול ניתן דרך ספירמידין או בסולפדיאזון בצירוף פירימתמון. הטיפול הינו אנטיביוטי המותאם ספציפי לטפיל ויכול להביא לשיפור תוך שבוע ימים. הטיפול הרפואי מהווה בסיס חשוב לטיפול במחלה אך חייב המשך של טיפולים משלימים וזאת דרך הבנת הפוטנציאל הרדום של הטפיל. לציין שהדרך הטבעית רואה בחיזוק המערכת החיסונית את השלב החשוב להתגברות ולאי הישנות המחלה.
הצמחים הינם אנטיבקטריאליים ומשמשים הן למצבים האקוטיים והן מתוך שימת לב חשובה לחיזוק מערכת החיסון.
פירוט התכשירים
- פורמולות ממיצוי צמחים טבעיים לחיזוק, עמידות ושפעול מערכת החיסון
- אבקה מיוחדת לחיזוק מערכת החיסון
- תוספי תזונה מומלצים (חשוב מאוד)
רוצים לקבל מאיתנו מידע נוסף על אבחון וסיוע בדרך הטבעית? לשיחת ייעוץ טלפוני - השאירו פרטים,
וניצור עמכם קשר מיידי!
לייעוץ טלפוני חינם עם טל איתן CL.H
צרו קשר עכשיו!
חשוב לעיין!
ההסברים מסתמכים על גישות הרבליסטיות מסורתיות. להדגיש שהמידע המובא אינו המלצה רפואית מוסמכת ובכך אין אנו מנחים את הציבור לשימוש רפואי ואין אנו ממליצים או מנחים לשינוי או להעדר נטילה של תרופה מכל סוג.
ההסבר אינו תחליף לייעוץ רפואי אישי או אחר.
נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים החולים במחלות כרוניות, הנוטלים תרופות מרשם, מבוגרים וקשישים – חשוב להיוועץ ברופא לפני השימוש.
המונח “צמחי מרפא” באתר ובכל הסבר מתייחס אך ורק להגדרה הידועה והמקובלת ברפואת הצמחים המסורתית.
כל צמח מרפא חייב התייחסות קיומית רחבת היקף בדומה לתנועה, תזונה, שיטות ייצוב ועוד. מתוך כך, אין אנו משווקים בחנויות, פארמים או דרך חנויות אינטרנטיות, כי אם דרך הנחיה בקליניקה והבנת הבעיה כטיפול משלים וטבעי.