פנציטופניה

 PANCYTOPENIA

הדרך הטבעית המשלימה בפנציטופניה

פנציטופניה הינה מצב רפואי המוגדר כירידה במספר תאי הדם האדומים, הלבנים וטסיות הדם. לציין שקיימות רמות וקיימים ערכים המוגדרים כתקינים בעת שערכי תאי הדם לסוגיהם יורדים ניתן להגדיר זאת כפנציטופניה.
הדרך הטבעית הינה דרך החשובה ומסייעת בפנציטופניה.

הביולוגיה של הדם 

הדם הינו נוזל המורכב מתאים ומיני חלקיקים הדומים לתאים וזורם דרך כלי הדם הגדולים (עורקים) וכן בנימים ובוורידים. הדם מהווה ספק חשוב של חמצן בליווי חומרים חיוניים לגוף וכן מסלק מהגוף מאגרים של סוגי פסולת ודו תחמוצת הפחמן. ניתן לציין שלפחות מחצית מהדם מורכבת מפלסמה שהינה נוזל המכיל מלחים וחלבונים מומסים. בפלסמה יש חלבון עקרי המכונה אלבומין שהינו חלבון מסיס במים אשר נוצר בכבד וחשוב מאוד לשמירה על לחץ אוסמוטי תקין. בדם קיימים חלבונים נוספים המכונים אימונוגלובילינים שהינם חלבונים הקשורים אל מערכת החיסון וכן חלבוני קרישה.

הפלסמה מכילה בין היתר גם הורמונים שונים, אלקטרוליטים, שומנים, סוכרים, מינרלים וויטמינים. נוזל הפלסמה בדם אמור לספק גם מים לרקמות, מניעה של סתימת כלי דם, איזון לחץ הדם וביקורת על התנועה המחזורית של הדם בגוף.
הנוגדנים בפלסמה מהווים אמצעי הגנה אל מול גורמי סיכון בדומה לנגיפים, חיידקים, פטריות שונות וכן תאים סרטניים. בפלסמה קיים גם חלבון קרישה אשר מפקח על ביקורת הלחימה אל מול מצבי דימום. הפלסמה בדם גם מצננת ומחממת את הגוף ואת דרכי ההסתגלות לסביבתו בכל הקשור לטמפרטורה.

רכיבים תאיים המצויים בדם

תאי דם אדומים (אריתרוציטים) מהווים את הקבוצה הגדולה בדם. תאים אלו רווים בהמוגלובין שהינו רכיב הנושא חמצן אל הדם ואל הרקמות השונות ונוטל דו תחמוצת הפחמן מהרקמות אל הריאות ואל מחוץ לגוף.
תאי דם לבנים (לויקוציטים) משמשים כמערך הלוחם בזיהומים השונים וזיהוי נוגדנים.

תאי הדם הלבנים כוללים חמישה סוגים חשובים:

  1. נייטרופילים המסייעים להגנה מפני חיידקים ופטריות ומשמשים כבולעניים של פסולת זרה.
  2. לימפוציטים המגנים על הגוף מזיהומים נגיפיים וכן גילוי והשמדה של תאים סרטניים. הלימפוציטים גם משמשים ליצירת נוגדנים (תאי B).
  3. מונוציטים תאים המכילים תאים מתים או תאים פגומים וכן מגנים בפני אורגניזם ומזהמים
  4. אאוזינופילים משמידים טפילים, תאים סרטניים, מהווים חלק מתגובות אלרגיות.
  5. טסיות הדם המכונות תרומבוציטים הינם חלקיקי תאים קטנים מתאי הדם האדומים והלבנים ומהווים רכיב המגן על הגוף מפני דימומים. טסיות הדם גם מתקבצות באזור הדימום אליו הן נשלח והופכות להיות דביקות ומתחברות זו לזו ובכך נוצר חסם המסייע לאטימת כלי הדם. במקביל משחררות הטסיות חומרים ביו כימיים הגורמים לקרישה.

היכן נוצרים תאי הדם

מקור יצירת תאי הדם הינו במוח העצם שם מיוצרים תאי הדם הלבנים, האדומים והטסיות. הלימפוציטים, חשוב לציין, מיוצרים בבלוטות הלימפה ובטחול ולימפוציטים מסוג T מיוצרים וזאת תוך הבשלה בטימוס (בלוטת ההרת) שהינה סוג של בלוטה זעירה יחסית הקרובה ללב ופועלת בעיקר אצל ילדים ומתבגרים. בתוך מוח העצם קיימים תאים המכונים תאי נבט. כל תא נבט הופך תחילה לתא אדום אך עדיין לא בשל לתפקוד המיועד עבורו וכן לתא לבן ולתא המייצר טסיות. בשלב מאוחר יותר התאים הלא בשלים מתחלקים ומבשילים ובכך הופכים לתאי דם לבנים, אדומים או טסיות. לזכור: קצב, אופן והחלוקה של מידת התאים מבוקר ע”י צרכי הגוף.

הסבר
פנציטופניה הינה ירידה בערכים של סוגים שונים של תאי דם שהינם תאי דם לבנים, תאי דם אדומים וטסיות הדם. מצב זה נגרם בעת שהגוף וכל המערכות האחראיות על ייצור תאי הדם אינו יכול לייצר אספקה מאוזנת של תאי דם. ההנחה הינה שתאי הגזע במח העצם, שתפקידם ליצור תאי דם, אינם מאוזנים ובעלי לקות פונקציונאלית. לפנציטופניה קיימת השפעה רבה על הגוף וזאת דרך הצטברותם של נזקים אשר עלולים לגרום לפגיעה חמורה בגוף והתפתחות בעלת אופי ממאיר ומסוכן. מתוך כך קיימת חשיבות עליונה להיעזר בדרך הטבעית והמסייעת. הגוף כשלם יכול להגיע למחסור בחמצן, בעיות חיסוניות, אנמיה אפלסטית, ועוד.

הגורם לפנציטופניה בדרך כלל אינו ברור ובכך, לעיתים קרובות מוגדרת היא כמחלה אדיופטית, הווה אומר מחלה ללא סיבות מוגדרות וברורות. לעיתים ניתן להגדירה כמחלה בעלת היבטים אוטואימוניים וזאת בעת שמערכת החיסון תוקפת רקמות עצמיות שלה. לעיתים המחלה תוגדר כמועצמת בגלל גורמים סביבתיים, זיהומים נגיפיים, חשיפה לרעלים בדומה לפלסטיק, מתכת, בדים, מתפרות, מסגריות, מפעלים וכדומה וכן חוסרים תזונתיים. בנוסף גם העדר פעילות גופנית, מתחי קיום ועוד.

פאנציטופניה PANCYTOPENIA הינה מחלה המתפתחת באופן איטי ולאורך זמן, יכולה להתקדם דרך מגוון נתיבים ובעלת תסמינים בדומה לדימום, שטפי דם, עייפות, קוצר נשימה ועוד.

הטיפול הקונבנציונאלי
הטיפול הקונבנציונאלי כולל תרופות שונות המדכאות את מערכת החיסון, ערכי דם, השתלת מח עצם, טיפול בתחליפי תאים ועוד בדומה לפרדניזון ועוד.

הסיוע בסטרואידים

PREDNISONE

פרדניזון הינה תרופה חזקה ממשפחת הקורטיקוסטרואידים. הסטרואידים הינם סוג של מולקולות טבעיות המסיסות בשמן ומתחלקות למספר סוגים. הסטרואידים מכונים ליפידים. הקורטיקוסטרואידים הינם הורמונים שמקורם מבלוטת קליפת יותרת הכליה. קיימות שתי קבוצות של קורטיקוסטרואידים, האחת הינה גלוקוקורטיקואידים המכילים קורטיזון והידרוקורטיזון. אלו מהווים אמצעי לניצול פחמימות, שומנים וחלבונים לסיוע במצבי לחץ וכן מהווים גם נוגדי דלקת רבי עוצמה. קבוצה נוספת הינה מינרלוקורטיקואידים בדומה לאלדוסטרון וזאת לוויסות איזון המלח והמים וכן הדם והרכביו בגוף.
הפרדינזון מדכא את מערכת החיסון ולכן מכונה תרופה אימונוסופרסיבית. מטרתו בעיקר הפחתת התגובה הדלקתית של מערכת החיסון ומתוך כך ניתן למצבים אוטואימוניים או מצבי דלקת קשים, שלא ממקור זיהומי.

בואו לפגישת אבחון

רוצים לקבל מאיתנו מידע נוסף על אבחון וסיוע בדרך הטבעית?
לשיחת ייעוץ טלפוני - השאירו פרטים, וניצור עמכם קשר מיידי!

לייעוץ טלפוני חינם עם טל איתן CL.H
צרו קשר עכשיו!

חשוב לעיין!

ההסברים מסתמכים על גישות הרבליסטיות מסורתיות. להדגיש שהמידע המובא אינו המלצה רפואית מוסמכת ובכך אין אנו מנחים את הציבור לשימוש רפואי ואין אנו ממליצים או מנחים לשינוי או להעדר נטילה של תרופה מכל סוג.
ההסבר אינו תחליף לייעוץ רפואי אישי או אחר.
נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים החולים במחלות כרוניות, הנוטלים תרופות מרשם, מבוגרים וקשישים – חשוב להיוועץ ברופא לפני השימוש.

המונח “צמחי מרפא” באתר ובכל הסבר מתייחס אך ורק להגדרה הידועה והמקובלת ברפואת הצמחים המסורתית.
כל צמח מרפא חייב התייחסות קיומית רחבת היקף בדומה לתנועה, תזונה, שיטות ייצוב ועוד. מתוך כך, אין אנו משווקים בחנויות, פארמים או דרך חנויות אינטרנטיות, כי אם דרך הנחיה בקליניקה והבנת הבעיה כטיפול משלים וטבעי. 

לייעוץ טלפוני ומידע נוסף על אבחון וסיוע בדרך הטבעית
השאירו פרטים עכשיו - וניצור עמכם קשר מיידי!
קולגן פורטה פלוס
בשילוב עם חומצה היאלורונית וויטמין C
מבית היוצר של "צוף צמחים"
הימנעו מטיפולים וכדורי מרשם מסוכנים!
חיפוש
המלצות מלקוחות:
מאמרים ומוצרים אחרונים
גלילה לראש העמוד

פנו אלינו

דילוג לתוכן