נדודי שינה – אינסומניה
נדודי שינה (אינסומניה) הינם תחושות של קשיי הירדמות, שינה לא מספקת, יקיצות תכופות ויקיצה כפויה בשעות מוקדמות.
E.D.S הינה תחושה של עייפות והירדמות בעת שעות הערות במהלך היום (סוג של כבדות בעפעפיים ורצון לישון).
תופעות אלו הינן סוג של תסמינים המהווים מארג של הפרעות בכל הקשור לתהליך השינה.
מצבי שינה
שני מצבי שינה המאופיינים בתהליכים פיזיולוגים תואמים.
שינה מסוג N.R.E.M – שינה זו מהווה כ- 65-85% מאפיוני זמן השינה אצל בוגרים ומבוגרים. תהליך זה מורכב ממספר שלבים בדומה לשלב בו תנועת העיניים איטית והערנות הינה מתונה בליווי פעילות שרירית נמוכה וכן שינה עמוקה בעלת סף עוררות גבוה.
שינה REM – שינה בעלת תנועת עיניים מהירה ומאופיינת כשלב מחזורי לאחר שנת NREM. שלב זה מאופיין במצבי מתח מתונים ובקצב נשימה משתנה. לציין שבשלב NREM האדם חווה את חלומותיו.
נדודי שינה כרוניים
אין ספק שקיים בסיס חשוב ומומלץ לשעות שינה נכונות אם כי מצב זה, לעיתים, בעל אפיונים אינדיבידואליים וסביבתיים.
ניתן לציין ששעות השינה האופייניות אך גם המומלצות נעות בין 6-11 שעות ביום תוך הכללת מגזר התינוקות בתהליך זה.
הגורמים לבעיות שינה
לעיתים קרובות הגורמים הינם משותפים לשני סוגי הפרעות שינה – אינסומניה E.D.S.
מספר הגורמים רב ומגוון וידיעתם חשובה לשם הבנת הבעיה ואת דרך פתרונה:
ליקויים בהיגיינת השינה – היסוד לשינה היינו הפעולות אשר אנו מבצעים כהכנה לקראת השינה. ליקויים רבים מתגלים דרך התנהגויות שאינן הולמות תהליך טרום שינה בדומה להתנהגויות מעוררות, שתיית קפאין, נטילת תרופות בעלות אפקט מעורר, פעילות גופנית לא נכונה, צפייה בטלוויזיה בתכניות המעוררות את התגובה הסימפתית (חירום) של מערכת העצבים, שינה מנומנמת במהלך היום או שנת צהריים מרובת שעות.
מצבי עקה – מצבי לחץ, דחק ואי שקט פנימי מהווים יסוד חשוב להבנת ליקויי השינה. גם מצבים נפשיים ברמה אקוטית בדומה לחוויית אובדן, קריסה כלכלית, קשיי זוגיות או הורות וכדומה מהווים גורם רב משמעות לאינסומניה או עייפות במהלך היום. גם בשעה שהחיים אינם מספקים תוך תחושת ריקנות או העדר משמעת נגרמת הפרעה גם ביכולת לישון (אכן כן, אורח חיים נטול משמעות עלול לגרום לאינסומניה).
נדודי שינה כרוניים, הגורם הכרוני – מצב בו נגרמות הפרעות שינה גם לאחר שהגורמים האובייקטים אשר גרמו לה מלכתחילה אינם קיימים. סוג של הפרעות שינה ללא גורמים מוגדרים. ניתן גם לסווג זאת למצבים פוסט טראומטיים.
הגורם האורגני – כאבים, אי נוחות, דלקת מפרקים, סרטן, כאבי גב, כאב גוף, עוויתות לילה וכל סוגי אי נוחות גופנית (קצר הדף מלציין את הגורמים כולם).
מצבי דיכאון – אין ספק שבעיות נפשיות מהוות את אחד הגורמים המשמעותיים לבעיות שינה והרדמות יומית. אחוז ניכר מהסובלים ממצבי דיכאון וחרדה מדווחים על בעיות שינה כרוניות וקשות.
גורמים סוציאליים ותעסוקתיים – מצבי לחץ חברתיים, זוגיים ותעסוקתיים מהווים גורם לאינסומניה ו E.D.S. לחצים בין חברים ולחצים הנובעים מההיררכיה במקום העבודה.
אינסומניה מסמים וסיגריות – עישון תכוף או התעסקות בסמים מהווים סיבה לאינסומניה.
אינסומניה הנובעת מחוסר מתאם בין המחזורים REM N.R.E.M – מצבים של שינה מאוחרת, עבודה במשמרות, צפייה בטלוויזיה וישיבה מול המחשב גורמים לבעיות שינה שכן מתקיימת פגיעה במחזורי השינה אשר הוסברו בתחילת המאמר.
גורם נשימתי – מצבים חוזרים של היפסקות נשימה או מצבים של נשימה לא מלאה במהלך 6-12 שעות שינה. מצב זה מאופיין כמאמץ לא לנשום. בנוסף קיימת אפיזודה של אטימה חלקית של דרכי הנשימה העליונות, דבר הגורם לעצירת נשימה למספר שניות.
תנועת גפיים תחתונות – סוגים של עוויתות רגליים וכן תנועות אגרסיביות במהלך כמה עשרות שניות. סוג של דחפים לא נשלטים לתנועת הגפיים התחתונות אך גם העליונות. תחושה של נימול, עקצוץ, הרדמות וכדומה. דבר כזה גורם לניסיוניות מודעים ולא מודעים להזיז את הגפיים תוך מטרה ליצור זרימה דמית ומתיחה.
תזונה לא נכונה – אכילת אוכל לא מיטיב, מעורר, עתיר פחמימות וסוכרים, “ג’אניקים” וכדומה.
בעיות עיכוליות (דיספפסיה) – מצבי עצירות, גזים, כאבי צרבת בטן וכדומה.
בעיות בשלפוחית השתן – תכיפות מתן שתן, חוסר התרוקנות ועוד.
הצטברות רעלים – אין ספק שהצטברות של רעלים מעיקה על כל מערכות הגוף וכן על שינה.
חוסרים תזונתיים – בדומה לוויטמינים, מינרלים, חומצות שומן חיוניות ואנטי אוקסידנטים.
הסברים חשובים בדבר חקירת בעיות השינה
חשוב להכיר היטב וזאת תוך תשאול נכון על ההיבטים ההיסטוריים של בעיות השינה. יש לדעת היטב את התסמינים השונים ואפיונים של אפיזודות קיום שונות בדומה לטראומה, מצבי תעסוקה, נטילת תרופות, מצבי עקה, תזונה לא נכונה, חוסרים תזונתיים וכדומה.
סיוע טבעי בנדודי שינה כרוניים בקליניקת צוף צמחים
ב”צוף צמחים” מקפידים ליצור בירור נכון של הגורמים והתנאים כתנאי מקדים לדרך טבעית בנדודי ובעיות שינה. אנו יוצרים הערכה נכונה של איכות השינה תוך בירור מעמיק בכל הקשור לשעות השינה, משך השינה, מספר היקיצות, הזמנים בהם מתרחשת היקיצות, זמן הקימות בניהן, מצב הערנות במהלך היום.
כמו כן, אנו יוצרים הערכה נכונה של הבעיה וזאת ביחס לאופן בו מתקיימת השינה תוך הבנת התסמינים השונים בדומה להפרעות נשימה, נחירות, מצבים נפשיים של דיכאון וחרדה, פוביה, מאניה, חוסר שקט, דחף לא נשלט לתנועה, מצבי עוויתות, מצבי דום נשימה, בעיות פיזיות וכו’.
ובנוסף מבקשים לדעת את עברו של המטופל בכל הקשור לבעיות קודמות בדומה לבעיות נשימתיות, חוסר איזון הורמונלי, מצבי עיכול קשים, בעיות עצביות, מחלות תנועה, כאבי גוף, דלקות מפרקים, עודף משקל, מחלות לב, יתר לחץ דם, עישון, ליקויים בסינוסים, נטילת תרופות ועוד.
הדרך הטבעית ב”צוף צמחים” לנדודי שינה ובעיות הירדמות
ניתן, חשוב, הכרחי וקיומי לא להתעלם מבעיות השינה וההרדמות היומית. הכלים העומדים לראשותנו מהווים אמצעי דרמטי לסיוע ולהקלה בבעיה ולהוספה של חדוות קיום. אנו מתייחסים לגורמים ולתנאים אך גם לתסמינים השונים. בראשותנו אמצעים בדומה מיצוי צמחים טבעיים, הנחיות מימוש להיגיינת שינה, דרך היבטים אישיים בלבד, דיקור סיני ומגע ככלי אדיר לבעיה והנחיה לתוספי תזונה.
מעבר לכלים האדירים העומדים לראשותנו דרך פורמולות במיצוי, כמוסות וחליטות אנו ננחה דרך דפי הסבר ברורים וידידותיים לשינוי וגישה נכונה בכל הקשור לשינה ואיכותה, כיצד לסייע בעייפות קשה, כיצד ליצור שיגרת שינה נכונה ומתן קומפוזיציה נכונה, איזון פעילות גופנית ממושכת, כיצד להירגע וממה להימנע. כל זאת בהתאמה אישית ובדרך נכונה ומושכלת.
לפגישת אבחון וייעוץ עם טל איתן CL.H
צרו קשר עכשיו!
חשוב לעיין!
ההסברים מסתמכים על גישות הרבליסטיות מסורתיות. להדגיש שהמידע המובא אינו המלצה רפואית מוסמכת ובכך אין אנו מנחים את הציבור לשימוש רפואי ואין אנו ממליצים או מנחים לשינוי או להעדר נטילה של תרופה מכל סוג.
ההסבר אינו תחליף לייעוץ רפואי אישי או אחר.
נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים החולים במחלות כרוניות, הנוטלים תרופות מרשם, מבוגרים וקשישים – חשוב להיוועץ ברופא לפני השימוש.
המונח “צמחי מרפא” באתר ובכל הסבר מתייחס אך ורק להגדרה הידועה והמקובלת ברפואת הצמחים המסורתית.
כל צמח מרפא חייב התייחסות קיומית רחבת היקף בדומה לתנועה, תזונה, שיטות ייצוב ועוד. מתוך כך, אין אנו משווקים בחנויות, פארמים או דרך חנויות אינטרנטיות, כי אם דרך הנחיה בקליניקה והבנת הבעיה כטיפול משלים וטבעי.