טרשת נפוצה

טרשת נפוצה (MSMULTIPLE SCLEROSIS) הינה מחלה ניוונית וכרונית של מערכת העצבים המרכזית, במהלכה נוצר תהליך של פגיעה חמורה במיאלין שהינו חומר המגן על סיבי מערכת העצבים.

המונח “טרשת”, פירושו תהליך היוצר אזורים דלקתיים ופגיעה במיאלין וזאת בהתפרסות רחבה למערכת העצבים המרכזית, מתוך כך מכנים זאת טרשת נפוצה”.

היבטים אנטומיים – הקדמה

סיבי העצבים במוח ובגוף חייבים הגנה וזאת מתוך היותם עדינים ורגישים מאוד. לצורך כך עטופים סיבי העצבים ברובדי בידוד המכונים מעטפות מיאלין. מעטפות אלו מהוות יסוד למעבר של אימפולסים במהירות רבה ומדויקת וזאת לאורכם של סיבי העצבים.

פגיעה במעטפת ההגנה (מיאלין) משבשת את הולכת האימפולסים העצביים, דבר הגורם לליקויים וקשיים רבים.

לציין, וזאת לשם המחשה, שמערכת העצבים של תינוק אינה מוגנת לחלוטין במעטפת המיאלין ומתוך כך אנו עדים שתנועותיו עדיין לא מתואמות ואף לא נשלטות.

התהליך בו נהרסת מעטפת המיאלין מכונה “דה מיאלינציה”. לציין שתהליך הרסני זה נגרם גם מתוך סיבות רבות בדומה לאירוע מוחי, בעיות מטאבוליות, מחלות של מערכת החיסון, ריכוז רעלים, תרופות, אלכוהול ועוד. הנזק אשר נגרם למעטפת יוצר שורה של תסמינים, לעיתים קשים, אך כאשר מעטפת המיאלין מתחדשת יכולים הסימפטומים הנובעים מהרס המיאלין להיעלם.

לעיתים תהליך הדה מיאלינציה מתחולל בהיקפים רחבים, דבר היכול לגרום לנזקים בלתי הפיכים.

על הטרשת הנפוצה

טרשת נפוצה גורמת להצטלקות ופגיעה בחלקי מערכת העצבים. באזורים אלו נפגעת מעטפת המיאלין, דבר הגורם לסימפטומים רבים ומגוונים. המחלה הינה פרוגרסיבית אך מלווה בתקופות של רמיסיה (הפוגות). לציין שההפוגות והתסמינים משתנים לסירוגין וזאת תוך ביטוי סימפטומטי קשה.

כאמור, בעת גרימת נזק לעצבים נגרמת התפתחות צלקות תוך פגיעה באזורי מטרה של אותם העצבים. לציין שטרשת נפוצה הינה תופעה אשר הולכת ומתרחבת והפכה להיות מחלה דומיננטית מתוך מגוון מחלות של מערכת העצבים.

חשוב לציין את הגוון האישי בכל הקשור למהלך המחלה וזאת דרך מגוון סוגי העצבים אשר נפגעים. התפתחות המחלה שונה מאדם לאדם ולפיכך קשה מאוד לחיזוי בכל הקשור להתקדמותה.

על אף מאפייניה האישיים קיימים מספר כללים המהווים קטגוריה לטרשת נפוצה. המחלה מאופיינת במחזורים של התלקחות והפוגה. תסמינים בדומה לפגיעה בראייה ועייפות רבה הינם תסמינים אופייניים לכל אדם אשר חולה במחלה זו. לציין שתסמינים אלו מקשים על האבחון הנכון וזאת משום היותם תסמינים של מחלות נוספות. לעיתים ההפוגה, גם לאחר ההתפרצות הראשונה נמשכת שנים רבות או תקופות משמעותיות, אך לעיתים ההתפרצות חזקה מאוד ואף גורמת לנזק בלתי הפיך גם במהלך התקופה הראשונה.

יש וההתפרצויות קלות מאוד ומלוות בפערי זמן ארוכים, אך יש וההתפרצויות מתרחשות בפרקי זמן קצרים יותר. לעיתים הופכת המחלה לחמורה יותר ואף עלולה ליצור מצב של נכות. בגילאים מבוגרים נוצרות גם בעיות תנועה אופייניות המבטאות את עצמן דרך הפרעות בשיווי המשקל, בהתמצאות המרחבית, בתאום העצבי שרירי ואף שיבושים בתנועות הגפיים.

המחלה יכולה גם להוביל למצבים של פגיעה קשה בעיניים עד לעיוורון, העדר שליטה בסוגרים השונים, מצבים של שיתוק באזורים שונים של הגוף, בעיות נשימה וקשיים רבים בתפקוד המנטאלי.

טרשת נפוצה – סיבות

הסיבה לטרשת נפוצה אינה ידועה, אך גם הרפואה הקונבנציונאלית והדרך הטבעית המשלימה תמימי דעים בדבר השפעתם הרבה של גורמים ותנאים קיומיים. אין ידע בדבר הסיבה של הפגיעה בציפוי המיאלין, אך הדעה הרווחת הינה שטרשת נפוצה שייכת לקטגוריות המחלות האוטואימוניות ומתוך כך יש להבין שמתרחשת פגיעה בציפוי המיאלין על ידי תאי הדם הלבנים וזאת משום שהם מזהים את המיאלין כגורם זר. קיימת גם השערה של הימצאותו של נגיף או אנטיגן. לא ידוע עדיין הגורם להיווצרות התהליך האוטואימוני אשר גורם לגוף לייצר נוגדנים הפוגעים במעטפת המיאלין. גם להיבט הגנטי יש משקל וזאת משום שבמחקרים התגלה ש ל 20% מהחולים יש בני משפחה, רחוקים או קרובים אשר נפגעו במחלה (לציין שגם ההיבט הגנטי מבקש ”תמיכה” למימושו).

גם לסביבה יש משקל בהיווצרות התופעה שכן הטרשת פוגעת פחות במקומות בעלי אקלים טרופי. סברה נוספת טוענת שהמחלה נובעת מתהליך זיהומי או מהצטברות רעלים. הסיבות רבות ומהוות תמונה קלינית הנוצרת משפע של גורמים ותנאים אשר כוללים בין היתר גם תזונה לקויה, מצבי מתח, אלרגיות, חסרים שונים, תחזוקה לקויה והעדר פעילות גופנית מיטבית. מתוך כך הדרך הטבעית מהווה כלי דרמטי וחשוב לסיוע במחלה.

תסמינים לטרשת נפוצה

תסמיני המחלה מופיעים בעיקר בין הגילאים 20-45 כאשר נשים נוטות לחלות יותר מגברים. התופעה או הדה מיאלינציה יכולה להתרחש בחלקי מוח וחוט שדרה שונים ולכן התסמינים הינם אפיון של האזור הפגוע. לדוגמא: פגיעה במיאלין אשר נמצא באותות העצביים של השרירים תיצור פגיעה תנועתית.

טרשת נפוצה – אבחון המחלה

התרחשויות שונות המאפיינות את המחלה מחייבות פנייה לאבחון. התפתחותה של ראייה מעורפלת או כפולה וליקויים בתנועה ובגמישות מהווים סיבה לאבחון. החשד למחלה מנחה את הרפואה לבדיקה נרחבת של מערכת העצבים וזאת דרך התבוננות בביטויים ותנועות באזור העיניים, חולשה בשרירים או בעיות תחושה באזורי גוף שונים. אין ספק שבדיקות אלו עדיין לא מהוות את האבחון הסופי ולכן יש ליצור תהליך של בדיקות עמוק יותר בדומה לבדיקות דם, רמות הורמונים, בדיקת חדירת מעי ואף הוצאת דגימה מנוזל השדרה והמוח וזאת דרך דיקור מותני. לציין שבחולי טרשת נפוצה קיימים מעט יותר תאי דם לבנים וחלבון וכן ריכוז נוגדנים גבוה בנוזל השדרה והמוח. ניתן גם לבצע MRI שהינו הדמיית תהודה מגנטית לגילוי אזורי מיאלין פגועים.

הגורמים לטרשת נפוצה

הגורמים שאפרט, הינם גורמים המהווים מכלול סינרגי שהינו סיכום של גורמים ותנאים רבים להיווצרותה או האצתה של הטרשת הנפוצה.

להלן מספר גורמים אשר הן הרפואה הקונבנציונאלית והן הדרך הטבעית רואים בהם יסוד להיווצרות המחלה, להישנותה ולהתפרצותה. דרך נכונה ואימוץ גישה קיומית מיטבית וטבעית יאפשרו סיוע והפוגות רבות.

  • מחלה נגיפית אין ספק שנגיפים מהווים יסוד ל דה מיאלינציה (פגיעה במיאלין) בדומה לדלקת חוט השדרה או המוח המתרחשת בעקבות סוגים של זיהום ומהווים סימפטומים לפגיעה במיאלין. גם דלקת מוח הינה מחלה הנובעת מ דה מיאלינציה ונגרמת ע”י נגיף המכונה “פפובווירוס”. זיהום נגיפי יוצר תהליכים של הרס המיאלין או מהווה יסוד למערכת חיסון אשר תוקפת חומר זה. ההיבט הנגיפי נחקר רבות ואכן התגלה שנגיפים בדומה לנגיף הכלבת, נגיף השלבקת ועוד יצרו בסיס להחרפה או התפרצות.
  • היבט אוטואימוני במחלה אוטואימונית מאבדת מערכת החיסון של הגוף את יכולתה ליצור את ההבדלה בין תאי גוף בריאים לבין גורמים זרים בדומה לחיידקים, וירוסים או כל דבר לא מזוהה שמקורו בסביבתנו הפנימית והחיצונית. מתוך כך עוסקת מערכת החיסון בפגיעה ברקמות הבריאות של הגוף בדומה למיאלין באופן אגרסיבי.
    המחלה האוטואימונית גורמת להתפתחות הטרשת, התקדמותה, וכמובן התלקחותה והתפרצותה.
  • מתחים נפשיים, מתחי קיום והעדר איזון פנימי הלחץ הנפשי פוגע במערכת החיסון. אירועי לחץ קשורים לסיכון רב בכל הקשור להתלקחויות של הטרשת הנפוצה. תקופה של לחץ מוגבר מסייעת להתפרצות והחמרה של המחלה. הלחץ יוצר תגובת שרשרת בתאים השונים, דבר הפוגע במערכת החיסון. בשעת לחץ מייצרת בלוטת יותרת הכליה הורמונים בדומה לאדרנלין וקורטיזול דרך ההיפותלמוס שהינו חלק במוח המווסת את חום הגוף, הנשימה, הרעב ועוד. מערכת זו משמשת כמוקד אזהרה וכאשר התהליכים גם מואצים ולא פרופורציונאליים, נוצרת פגיעה חיסונית. התגובה החיסונית מעודף קורטיזול (הורמון לחץ) הופכת לחזקה מאוד וגורמת לפעילות יתר. הקורטיזול יוצר הנעה של תאי החיסון ומעורר אותם לתקיפה. בעת לחץ כרוני גדל מספרם של תאי החיסון, דבר הגורם לשחיקה מוגברת. התשת תאי החיסון כתוצאה מעודף קורטיזול, הורמונים נוספים וכימיקלים משבשים את התגובה החיסונית ומעוררים תקיפה פנימית לא מבוקרת. באנשים החווים לחץ נפשי רב התגלו רמות גבוהות של דלקתיות רבה בגוף.
    לסיכום – הלחץ גורם להתגברות של הפעילות הדלקתית המובילה להתלקחות של ההיבט האוטואימוני והחרפת הטרשת הנפוצה.
  • תזונה לקויה ולא מיטבית אין ספק שתזונה לא נכונה מהווה יסוד להחרפה והתלקחות המחלה. מתברר ששכיחות המחלה נמוכה באזורים הצורכים מזון מסוים אל מול אזורים בהם צריכת המזון בכל הקשור למוצרים מן החי, מזונות מעובדים, ג’אנק פוד וכדומה אשר בהם השכיחות גדולה. לציין שמחסור ברכיבי מזון מסוימים מפריע לייצור של המיאלין. תזונה נכונה הינה חלק אינטגראלי וחשוב משלל הגורמים למחלה וכמובן לריפוייה.
  • הצטברות רעלים – הצטברות רעלים מהווה יסוד להתגלותה של הטרשת הנפוצה. ההיבט האוטואימוני נוצר כתוצאה מחשיפה מוגברת של רעלים סביבתיים רבים. הצטברות רעלים משבשת את ההתקשרות של מערכת החיסון עם שאר אברי הגוף ובכך נגרם שיבוש היכולת החיסונית להבדיל בין תאי הגוף לבין תאים זרים ולפיכך תוקפת את מעטפת המיאלין. אין ספק ביחס לאמת של גורם זה. הטרשת הנפוצה נמצאת בעליה דרך חשיפה הולכת וגוברת של רעלים שונים המצטברים בגוף. אנו מכניסים לגופנו אוטוגניים היוצרים יסוד להתפרצות המחלה.
  • אלרגיות למזון אלרגיה למזון מבטאת עצמה כאשר מערכת החיסון מגלה יחס עוין אל המזון אשר צרכנו. מצב זה נובע מהתנגדות אלרגית של הגוף או מאי סבילות למזון הנצרך. מצב זה מתפתח, בין היתר, כאשר ציפוי מערכת העיכול הופך לדליף וזאת בגלל גורמים שונים בדומה לשימוש מופרז בתרופות, לחץ ועוד. דבר המאפשר לחומרים שונים לחדור לזרם הדם ולגרום להתנגדות הגוף. תהליך זה יוצר עוררות של מערכת החיסון דרך כמה חזיתות בדומה להתקפה בעזרת תאי תקיפה ושחרור חומרים ביוכימיים שונים. ההיבט האלרגני מהווה עוד גורם המסייע להתפרצות והאצת המחלה.
  • נזקי חמצון (רדיקלים חופשיים) ומיעוט רכיבים אנטי אוקסידנטים וחסרים של רכיבים תזונתיים – ויטמינים, בדומה להעדר וויטמין D והעדר אנטי אוקסידנטים מהווים יסוד להתפתחות המחלה. אין ספק שנוגדי חמצון בדומה לוויטמין E סלניום, ויטמין C ועוד מהווים יסוד להפחתה ניכרת של התופעה. קיימת קורלציה, וזאת דרך מחקרים מדעיים בין סלניום שהינו נוגד חמצון חזק לבין טרשת נפוצה. הסלניום מהווה רכיב סינרגטי מעצם היותו אנטי אוקסידנט (נוגד חמצון) בלחימה בטרשת נפוצה.

טרשת נפוצה והדרך הטבעית המסייעת לטיפול הרפואי הקונבנציונאלי

כאמור, הטרשת הנפוצה (MS – MULTIPLE SCLEROSIS) הינה תופעה אוטואימונית שבה מתרחש הרס של ציפוי המיאלין העוטף את סיבי העצבים על ידי תאי מערכת החיסון. המושג טרשת פירושו פגיעה ברקמת המיאלין. מצב זה גורם לשיבוש האותות המועברים במערכת העצבים ומתוך כך נוצרים תסמינים רבים, מעיקים ומסוכנים.

לא ידוע מהם הגורמים לטרשת נפוצה, עם זאת אין כל וויכוח שאורח חיים ממוקד לתמיכה במחלה עוזר, מונע, מקל ושומר על הפוגות ארוכות. הטיפול הרגיל אמור להאט את קצב ההידרדרות לטווח מסוים וזאת תוך ניסיון למנוע את התהליך הדלקתי דרך הפחתת התאים החיסוניים וכן הפחתת המסרים העצביים המבקשים מהתאים לתקוף. הטיפול גם מבקש לחסל את התא החיסוני האחראי לתקיפה ואף אולי ליצור סדר במערכת החיסון. ההצטלקות הנובעת מהמחלה מורכבת מאוד ומסוכנת. הטיפול גם מבקש לתקן את הנזקים למיאלין ולעצבים ולהגן מנזקים עתידיים. אין ספק שהטיפול הרגיל יעיל, אך גם הסיוע הטבעי נחוץ וחשוב.

חשוב לזכור

הדרך הטבעית הינה נתיב חשוב ומסייע להקלה והתמודדות עם מחלת הטרשת הנפוצה.

חשוב ליצור מוטיבציה עזה לכך ולהיפתח וזאת תוך מוכנות רבה לשינוי ושמירה על הגוף ותפקודו.

חייבת להיות אחריות אישית לשינוי משמעותי. אנו נספק בעבורך את כל הדרוש לאופרציות בדרך הטבעית והמיטבית וזאת דרך התייחסות אישית לבעייתך.

חשוב להגיע לפגישה לשם אבחון וייעוץ.

רוצים לקבל מאיתנו מידע נוסף על אבחון וסיוע בדרך הטבעית?
לשיחת ייעוץ טלפוני - השאירו פרטים, וניצור עמכם קשר מיידי!

לפני טיפול בצוף צמחים
אחרי טיפול בצוף צמחים

לייעוץ טלפוני חינם עם טל איתן CL.H
צרו קשר עכשיו!

חשוב לעיין!

ההסברים מסתמכים על גישות הרבליסטיות מסורתיות. להדגיש שהמידע המובא אינו המלצה רפואית מוסמכת ובכך אין אנו מנחים את הציבור לשימוש רפואי ואין אנו ממליצים או מנחים לשינוי או להעדר נטילה של תרופה מכל סוג.
ההסבר אינו תחליף לייעוץ רפואי אישי או אחר.
נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים החולים במחלות כרוניות, הנוטלים תרופות מרשם, מבוגרים וקשישים – חשוב להיוועץ ברופא לפני השימוש.

המונח “צמחי מרפא” באתר ובכל הסבר מתייחס אך ורק להגדרה הידועה והמקובלת ברפואת הצמחים המסורתית.
כל צמח מרפא חייב התייחסות קיומית רחבת היקף בדומה לתנועה, תזונה, שיטות ייצוב ועוד. מתוך כך, אין אנו משווקים בחנויות, פארמים או דרך חנויות אינטרנטיות, כי אם דרך הנחיה בקליניקה והבנת הבעיה כטיפול משלים וטבעי. 

לייעוץ טלפוני ומידע נוסף על אבחון וסיוע בדרך הטבעית
השאירו פרטים עכשיו - וניצור עמכם קשר מיידי!
קולגן פורטה פלוס
בשילוב עם חומצה היאלורונית וויטמין C
מבית היוצר של "צוף צמחים"
הימנעו מטיפולים וכדורי מרשם מסוכנים!
חיפוש
המלצות מלקוחות:
מאמרים ומוצרים אחרונים
גלילה לראש העמוד

פנו אלינו

דילוג לתוכן